Pınar Selek tekrar yargılandığı şu günlerde bir mesaj iletti hepimize: “13 Aralık'taki erteleme kararı, sadece cürüm gününü erteliyor. Yani fatura kesilmiş, bunu söylüyorlar, sadece ödeme tarihini bir ay ertelediler. Dün kararı öğrenip duruşma tutanağını okuyunca, bu filmin burada bitmediğini açıkça gördüm. Hissediyorum, her türlü hukuksuzluğu deneyecekler.” Yeniden, Pınar Selek için adalet talebimizle bu haftanın şapgir'i sizlerle...
Bizler Pınar Selek'e yapılan bu haksızlığa 11 yıldır tanığız, tanık olmaya devam edeceğiz. Siz de tanıklık etmek istiyorsanız http://www.pinarselek.com/public/Default.aspx adresinden Pınar Selek'e destek verin!
Siz de şapgir’e destek vermek, yazılarınızı bizle paylaşmak isterseniz, agos.sapgir@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. Twitter’da @AgosSapgir hesabından yazıları takip edebilir, yorumlarınızı bize iletebilirsiniz.
Pınar Selek’ten mesaj var!
Ayşe Akdeniz’in haller durağında bu hafta, Pınar Selek’ten bir mesaj var. Sizlerle bu mesajı paylaşıyoruz.
'Bu adam ruh hastası mı?'
35 yıl önce 13 Aralık’ta hayata veda eden “Türkiye’nin Ruhu”nun yazarı Oğuz Atay’ın “sonradan” da olsa neden bu kadar okunduğunun ve sevildiğinin sebebini Elif Türker yazdı.
SATIYORUM... SATIYORUM... SATTIM (I. Bölüm)
İletişim Yayınları’ndan çıkan DG’nin yazarı Murat Başekim’in yazdığı, bir huzurevinde hayatını çürüten ve hayallerini yitiren Alaaddin’in ‘gizemli’ ve ‘tehlikeli’ hikâyesinin ilk bölümü bu hafta sizlerle…
İnci Pastanesi: ‘Değerlerimizi, anılarımızı kaybediyoruz’ ya da Pera zaten sürekli değişiyordu...
Mardin Artuklu Üniversitesi, Mimarlık Bölümü'nden Ezgi Tuncer Gürkaş, İnci Pastanesi'nin kapatılması üzerine, 'zaten hep bozuk olan' Beyoğlu'nu, 'kaybedilen değerleri' ve buna karşı oluşan 'muhalefeti', değişimin olağanlığını değerlendirdi.
Rumcadan Türkçeye Kavafis…
İsmail Keskin’in, Rumca'dan çevireceği şiirler bundan böyle şapgir’de olacak. Keskin, her mevsime bir şair diyerek, kışa Konstantin Kavafis’i uygun gördü ve “Şehir” şiirini Türkçeye çevirdi.
Yoksa anneannem ünlü bir aktris mi?
Levent Özata, bu hafta “çok sevemeden yanından ayrılanları yakalamak için acelesi olduğundan” erken giden “kuzucuk”larının anneannesi Adile Naşit’i yazdı.
The King’s Photographer
Dina Baslan tells the story of Zohrab Markarian, the personal photographer of King Hussein, mentioned with the title of “the guardian of the nation” in Jordan throughout 25 years. Dina Baslan, 25 yıl boyunca Ürdün'de 'ulusal kurtarıcı' ünvanıyla anılan Kral Hüseyin’in kişisel fotoğrafçısı olarak çalışan Zohrab Markarian’ın öyküsünü anlatıyor.
III. Dünya Savaşı: Apple vs. Microsoft
Bilgisayarda Windows 8 rüzgarı yaşanırken, Türkiye iPhone 5 fırtınası bu hafta esmeye başladı. Cengizhan Çelik, bu ‘mücadele’yi kimin kazanabileceğini yazdı.
Loukas Notaras ve Başbakan Erdoğan
Artun Mimar, Başbakan Erdoğan'ın “Bizans’ın hanımları Fatih Sultan Mehmet’i karşılarken başımızda kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederiz demişlerdir” sözünün aslında kim tarafından söylendiğini ve o süreci anlatııyor.
Yok mu artıran?
Saatli maarif takvimi tadındaki kısa tarihinde, Serdar Aksoy bu hafta Fenerbahçe’nin Pendik yenilgisinden başlayıp Saddam Hüseyin’in bir çukurda yakalanışına uzanıyor.
Tramvaydaki Kayıp Harita
Avedis Hadjian Türkiye’deki gizli Ermenileri bulmak ve öykülerini toplamak için Türkiye yolculuğuna çıktı. 2013 sonbaharında İngilizce olarak yayınlanacak kitabından bir makaleyi Halit Yerlilkhan ve Sevag Beşiktaşlıyan çevirdi.
DÜNYADAN FOTO HABERLER
|