Kitap/Kirk Ekim sayısı tüm içeriğiyle agos.com.tr'de.
Merhaba,
İstanbul’u kitap fuarı heyecanının saracağı günlerin hemen öncesinde sizlerle birlikteyiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yayıncılığın en hareketli günlerini yaşıyoruz. 8 Kasım’da başlayacak kitap günleriyle birlikte umarız, bereketli bir kitap mevsimi yaşarız. Farklı konularda fuar dönemine yetiştirilen yeni kitaplar her zamanki gibi büyük ilgi görüyor.
Fatih Altuğ ve Mehmet Fatih Uslu’nun derledikleri ‘Tanzimat ve Edebiyat: Osmanlı İstanbulu’nda Modern Edebi Kültür’, Tanpınar’ın ‘19. Asır Türk Edebiyatı Tarihi’nin yayımlanmasından neredeyse 70 yıl sonra ibreyi tersine çeviriyor; 1930’lar ve 40’lar Türkiyesi’nin eğilimlerine uygun bir biçimde çokluktan tekliğe indirgeneni yeniden çokluğuna kavuşturuyor. Murat Cankara yazdı.
‘Leyla Halid: Filistin Kurtuluşunun Simgesi’ kitabıyla yayın hayatına başlayan İntifada Yayınları, Türkiye’de hakkında çok konuşulan, ancak çok az bilinen Ortadoğu hakkında şimdiye kadar görmezden gelinenleri anlatmayı amaçlıyor. Yayınevinin kurucularından ve editörlerinden Harun Özgür Turgan’la Emre Can Dağlıoğlu konuştu.
NTV Yayınları’ndan çıkan ‘Google’da Çalışacak Kadar Akıllı mısınız?’, merkeze Google’da yapılan iş görüşmelerini alarak büyük firmaların önderliğinde gelişen, zamanla küçük firmalara da sirayet eden çetrefilli soru türlerini inceliyor. Okurlara iş görüşmelerinde kullanabilecekleri pek çok değerli fikir veriyor. Bürkem Cevher yazdı.
‘Bir Annenin Doğuşu’, psikiyatrist, pediyatrist ve çocuk psikoloğu ile bir de gazetecinin yazdığı, üç yazarlı bir kitap. Annelerle ve bir miktar da babalarla görüşmeler yapıldığından sık sık deneyimlere yer veriyor; yer yer kahkahadan kırıp geçiriyor. Ezgi Berk yazdı.
Keyifli okumalar,
Ferda Balancar
ferda@agos.com.tr