SERGİ
‘Cuma, Cumartesi, Pazar’ bu kez Nazım Hikmet Kültür Evi’nde
Farklı din ve mezheplerden yedi fotoğrafçının çalışmalarından oluşan ‘Cuma, Cumartesi, Pazar’ sergisi, 21 Aralık Cumartesi günü Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde açılıyor.
Sarkis gökkuşağını çocuklarla buluşturdu
Sarkis’in ‘Gökkuşağı Renkleriyle Çocukların Yağmur Çağrısı’ adlı kişisel sergisi, 4 Aralık Çarşamba günü Dirimart Dolapdere’de açıldı.
Batı Ermenicesi ile Doğu Ermenicesi arasındaki ilişkiye ‘dolmadan’ bakmak
Çalışmasında, ‘dolma’ tarifi üzerinden Doğu Ermenicesi ile Batı Ermenicesi arasındaki ilişkiyi ele alan Açıkgöz’le konuştuk.
Aret Gıcır’dan yeni sergi: ‘İmgeden Sonra’
Ressam Aret Gıcır’ın ‘İmgeden Sonra’ başlıklı kişisel sergisi açıldı. Öktem Aykut galerisinde ziyaretçilere açılan sergide Gıcır’ın 14 yeni tuvali izleyiciyle buluşuyor.
Depremden sonra Antakya’ya odaklanan bir sergi: Sıfır Noktasında Sanat
Çoğu Antakyalı olan bir grup sanatçı tarafından oluşturulan Sıfır Noktasında Sanat, depremlerin Antakya’da meydana getirdiği hasarı ve şehrin bugününü ele alıyor. Almanya’nın Saksonya eyaletine bağlı Leipzig şehrindeki Galeri KUB’ün ev sahipliği yaptığı sergi, 7 Eylül Cumartesi günü açıldı.
Âtıl mekânlara odaklanan bir proje: ‘Yıkıntılar Arasında’ sergisi açıldı
Proje kapsamında bu yıkımları ele alan 11 bağımsız sanatçı ile yapılan sergi, 23 Ağustos’ta Barın Han’da açıldı.
Beyoğlu Kaymakamlığı tahammül edemedi, ‘Dön-Dün-Bak’ sergisi yasaklandı
Kaymakamlık, bugün serginin ev sahipliği yaptığı Depo’ya gönderdiği tebligatla sergiyi yasakladı.
Gözler sihirle buluşunca: Bolis Lusadu'dan Ermeni ustalara saygı gösterisi
Babamın babası Tatyos da elleriyle çalışan bir insan, bir kundura ustasıymış. Ben doğduğumda emekli olmuş. O yüzden çalıştığı yeri hiç göremedim ama ellerini iyi hatırlarım. Başparmağı geniş ve güçlüydü. Çok sigara içerdi, tırnakları sigaradan sararmıştı. Ellerini kullanarak konuşan biriydi.
Bolis Lusadu’dan ilk sergi: ‘Usta Ellerin Sihri’
Sergi kuyumcu, demirci, derici, terzi, tamirci, saatçi, ciltçi, şapkacı, diş teknisyeni, marangoz, tornacı vb. son Ermeni ustaların tanınmasına olanak sağlıyor.
12 Eylül’ün belleğini taşıyan sergi sanal ortamda
Tarihsel Adalet için Bellek Müzesi’nin hazırlayıp 12 Eylül’de İstanbul Tütün Deposu’nda açtığı ve iki ay içinde yaklaşık 4000 kişinin ziyaret ettiği ‘Geçmiş Bugündür’ başlıklı sergi, geçen hafta üç boyutlu formatta sanal ortama taşındı.