Aret Gıcır’dan yeni sergi: ‘İmgeden Sonra’

Ressam Aret Gıcır’ın ‘İmgeden Sonra’ başlıklı kişisel sergisi açıldı. Öktem Aykut galerisinde ziyaretçilere açılan sergide Gıcır’ın 14 yeni tuvali izleyiciyle buluşuyor.

Resimlerinde karmaşık siyahlar ve onları sarmalamaya çalışan odaklanılmış renkleri kullanan Gıcır’ın sergisi, 9 Kasım’a kadar görülebilecek.

Galerinin açıklama metninde sergiye ilişkin şu ifadeler yer alıyor: “‘İmgeden Sonra’ sergisi, sıradan bir günün yankılarından, sıradışı bir manzaradan, uçucu bir karşılaşmadan, zamanı aşan bir dostluktan, beklenmedik bir kayıptan, bir kördüğümden geriye kalanların izini sürüyor. Güneşe veya parlak bir ışık kaynağına baktığımızda gözün retinasında uçuşan, bir belirip bir kaybolan ‘ardıl görüntüler’ gibi, ‘İmgeden Sonra’daki soyut formlar da hem aşikâr hem de kaçamaklı ve tesadüfi bir şekilde yer alıyor.”

Bu sergi, aynı zamanda, Aret Gıcır’ın Öktem Aykut’ta yaptığı dördüncü kişisel sergisi. Sergide ayrıca, yayınlanacak monografide, Gıcır’ın küratör Anlam Arslanoğlu de Coster ile yaptığı uzun bir söyleşi de yer alıyor. Monografide sanatçının önceki çalışmalarını da ele alınıyor. Bu monografi, Gıcır’ın sanatına dair derin bir bakış açısı sunma hazırlığında.

Kategoriler

Kültür Sanat Resim

Etiketler

Sergi Aret Gıcır