HRANT DİNK VAKFI YAYINLARI
Aras ve İstos’tan yılsonu panayırı
Aras ve İstos yayınevlerinin düzenleyeceği yılsonu panayırına Hrant Dink Vakfı Yayınları ve Kara Plak Yayınları da misafir yayınevi olarak katılacak.
Define yerin altında değil üstünde
Hrant Dink Vakfı’nın kültürel miras üzerine çalışmaları devam ediyor. Türkiye genelinde Ermeni, Rum, Süryani ve Musevi yapılarının envanterinin çıkartılmasının arından Kayseri’nin kültürel mirası mercek altına alındı. 19. yüzyıl sonunda nüfusunun üçte birini gayrımüslimlerin oluşturduğu Kayseri, kültürel miras açısından en zengin ama üzerine en az çalışma yapılan kentlerden.
Hrant Dink Vakfı’ndan ‘Oyunlar’ ajandası
Her yıl bir tema çerçevesinde Türkçe, İngilizce, Ermenice olmak üzere üç dilde hazırlanan ‘Hrant Dink Vakfı 2016 Ajandası’nın bu yılki konusu, ‘oyunlar’...
Bir zamanlar İzmit’te Ermeniler vardı
Hrant Dink Vakfı’nın 2011 yılından bu yana sürdürdüğü sözlü tarih projesi, ‘Sessizliğin Sesi’ serisinin dördüncü kitabı ‘İzmitli Ermeniler Konuşuyor’ okuyucuyla buluştu. Kitaptaki söyleşilerin bazı bölümlerini sunuyoruz.
Hrant Dink Vakfı’ndan ‘kurtulanlar’ konferansı
Tarih Araştırma Teşvik Fonu tarafından bugüne kadar desteklenen çalışmalar, 14 Mart Cumartesi günü düzenlenecek ‘Ermeni Soykırımı’nda Vicdan ve Sorumluluk: Kurtulanlara Dair Yeni Araştırmalar’ adlı konferansta sunulacak.
Hrant Dink Vakfı 2015 ajandası yayımlandı
Hrant Dink Vakfı’nın 2015 yılı ajandası yayımlandı. 1915 Ermeni Soykırımı’nın 100. yılına adanan ajandada ölüm yolculuklarında hayatta kalıp dünyaya dağılan, dinini değiştirmek zorunda kalanların hikayesi anlatılıyor.
Karabağ için üçüncü bir anlatı
Thomas De Waal’in ‘Barış ve Savaş süreçlerinde Ermenistan ve Azerbaycan’ isimli kitabı, yazar tarafından gerçekleştirilen 120’yi aşkın görüşmeye, Sovyetler Birliği Komünist Partisi (SBKP) Politbüro arşivleri gibi birincil kaynaklara ve ikincil kaynaklara dayanıyor.