Dink Vakfı, ‘sosyal medya’daki nefreti masaya yatıracak

Hrant Dink Vakfı, Cumartesi günü Bilgi Üniversitesi’nde ‘Ayrımcı Söylem ve Sosyal Medya’ başlıklı bir panel düzenlenecek. Prof. Elisabeth Eide ve László Földi, Itır Erhart moderatörlüğünde sosyal medyadaki nefreti tartışacak.

Agos.com.tr - İfade özgürlüğü ve göç, toplumsal cinsiyet, küresel iklim değişikliği gibi alanların medyadaki temsili üzerine çalışan Prof. Elisabeth Eide ve insan hakları, katılım ve demokrasi alanlarında eğitmenlik ve danışmanlık yapan,  No Hate Speech Movement kapsamında Avrupa Konseyi’nde online topluluk yöneticisi László Földi, Yard. Doç. Itır Erhart moderatörlüğünde ‘Ayrımcı Söylem ve Sosyal Medya’ üzerine tartışacak.

Hrant Dink Vakfı, 2009’dan beri medyada gözlemlenen etnik ve dini gruplara yönelik nefret söylemiyle mücadele etmek ve insan haklarına saygının güçlendirilmesine destek olmak amacıyla Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi Projesi’ni yürütüyor.

Çalışma kapsamında gerçekleştirilen sistematik medya taraması, son dönemde ayrımcı dilin ve nefret söyleminin büyük bir yükselişe geçtiğini ortaya koyuyor. Medyanın bu ‘yıkıcı’ rolden uzaklaşmasının nasıl sağlanabileceğini tartışmanın büyük önem taşıdığının altını çizen Hrant Dink Vakfı, bu konunun önemli bir bölümünü oluşturan sosyal medyada ayrımcı söylem ve nefret söylemiyle uluslararası deneyimlerden de faydalanarak Türkiye bağlamında ne şekilde mücadele edilebileceğini araştırmak amacıyla düzenliyor paneli.

Panel, 26 Ekim Cumartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü E1 -301 numaralı salonda 10.30 – 13.00 arasında gerçekleştirilecek; İngilizce-Türkçe simultane çeviri yapılacak. Panel, www.hrantdink.org adresinden Türkçe ve İngilizce olarak canlı yayımlanacak.

Öte yandan, twitter.com/#!/NefretSoylemi ve facebook.com/groups/nefretsoylemi/ adreslerinden konuşmacılara soru yöneltmek mümkün olacak. 

 

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları