Paşinyan: Sorularımıza yanıt aldığımızda KGAÖ’ye katılımımız sürecek

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Küresel Ermeni Zirvesi'nde ülkesinin KGAÖ’ye (Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü) üyeliği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rusya liderliğindeki örgüte  Ermenistan üye, ancak Karabağ  Savaşı sonrasında Ermenistan, müttefiki Rusya’dan yardım alamadığı gerekçesiyle örgütle ilişkisini asgari düzeye indirmiş ve üyeliğini askıya almış durumda.

Paşinyan, "KGAÖ'deki üyeliğimizi yalnızca örgütün Ermenistan'a karşı güvenlik yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle askıya almadık. Aynı zamanda bizim görüşümüze göre KGAÖ'nün Ermenistan'ın güvenliğine ve gelecekteki varlığına, Ermenistan'ın egemenliğine ve devletine tehdit oluşturması nedeniyle askıya aldık," dedi.

Paşinyan, “Ermenistan, sorulan sorulara somut yanıtlar aldığında KGAÖ'ye tam katılımını sürdürecek” dedi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan şöyle konuştu: "Bu argümanları ortaya atmamızın üzerinden iki yıl geçti ve yanıtlar henüz verilmedi, hatta verilmeyeceği de zaten belli. Belli olmasa bile, bu yanıtlar duyulmadığı sürece Ermenistan Cumhuriyeti KGAÖ'den her an daha da uzaklaşacak. Ve bir ifade var – ‘geri dönüşü olmayan nokta’ - ve eğer onu geçmediysek de, o noktayı geçme olasılığımız yüksek. Ve hiç kimse bizi bununla suçlamak için meşru bir nedene sahip olmayacak" diye konuştu.

(Ermenistan Kamu Radyosu)