UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Türkiye-Avusturya maçındaki gol sevinci nedeniyle Merih Demiral hakkında soruşturma başlatmıştı. Ceza belli oldu.. Demiral, attığı ikinci golden sonra bozkurt işareti yapmıştı.

Avusturya'ya karşı oynanan EURO 2024 son 16 turu maçında A Milli Takım'ın gollerini atan Merih Demiral, sevincini eliyle bozkurt işareti yaparak göstermişti. Bu hareketi nedeniyle UEFA'nın soruşturma başlattığı milli futbolcu için verilen ceza belli oldu.

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir." denildi.

TFF'nin Merih Demiral için UEFA'ya sunduğu savunma dosyasında, daha önce yaşanmış çok sayıda örneğe yer verilip, bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın birçok yerindeki Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğu vurgulandı.

TFF, cezaya itiraz etmek için CAS'a başvuru yapacak.

Kategoriler

Güncel