Fotoğrafçı Erhan Arık 'Gayan'la Depo'da

NarPhotos Fotoğraf Kolektifi üyesi Erhan Arık’ın, Ermeni Soykırımı sonrası Ortadoğu’ya yayılan Ermeni toplulukların izini sürdüğü ‘Gayan’ isimli çalışması bir bir kitaba ve sergiye konu oldu. 21 Eylül’de Depo’da açılacak sergide, Aras Yayıncılık tarafından basılan aynı isimli kitabın da tanıtımı yapılacak.

Fotoğrafçı Erhan Arık, Ermenilerin Soykırım sonrasında Ortadoğu’da yaşama tutundukları Irak, Lübnan, İsrail, Filistin, İran ve Ürdün’ün yanı sıra Türkiye ve Ermenistan’daki Ermeni topluluklarının izini sürdüğü “Gayan”da, geçmişle bugünün iç içeliğine ve Ermenilerin 1915’e dair hafızasına odaklanıyor.

“Gayan”, Arık’ın 2014 ve 2016 arasında Tahran, İsfahan, Zaho, Duhok, Beyrut, Cubeyl, Antilyas, Ancar, Amman, Kudüs, Beytüllahim, El İzariya, Erivan, Aştarak, Antakya ve İstanbul’daki Ermeni mahalleleri ve köylerinde çektiği fotoğraflardan oluşuyor.

1915 sonrasında hayatta kalabilen Ermenilerin toplandığı ve başta çadırlarda, daha sonra ise çoğunlukla teneke damlı kulübelerde yaşadıkları, zaman içinde fakir mahallelerine dönüşmüş olan kamplara “gayan” deniyor. Gayan, bu bakımdan Ermenilerin belleğinde hem 1915’i ve yaşanan büyük kayıpları, hem de hayatta kalabilme çabası ve iradesini ifade ediyor.

Firdevs Kayhan ve Mahmut Koyuncu’nun küratörlüğünü yaptığı sergi 21 Eylül çarşamba günü saat 18.30’da açılacak.

Sanatçının Aras Yayıncılık tarafından basılan aynı isimli kitabının tanıtımı da sergi açılışında yapılacak.

Sergi 16 Ekim'e kadar Depo'da görülebilir. 



Yazar Hakkında