SİVİL TOPLUM
Türkiye-Ermenistan ilişkileri: "Sivil toplum devreye girmeli"
İkinci Karabağ Savaşı’nın Ermenistan ve Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları üzerindeki etkisine dair çarpıcı bulgular içeren, iki ülke ilişkilerinde sivil toplumun rolüne odaklanan “Şimdi Ne Olacak?” başlıklı rapor Nisan ayında yayımlandı. Rapor, ‘2020 İkinci Dağlık Karabağ Savaşı Sonrasında Ermenistan ve Türkiye’de Sivil Diyalog Çalışmaları’ araştırma projesi ekibinde yer alan Armine Avetisyan, Kübra Zeynep Sarıaslan ve İhsan Karayazı tarafından hazırlandı.
“Ortak sorunlara ortak çözümler bulmalıyız”
Kültürel Mirası Koruma Derneği (KMKD), İstanbul Süryani Vakfı, Musevi Cemaati’ni temsilen Şalom Gazetesi, Malatyalı Ermeniler Derneği HAYDER, İmroz Eğitim ve Kültür Derneği, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’nın proje ortakları arasında yer aldığı 'Yanyana Ortak Bir Gelecek' eğitim programı 24-27 Temmuz tarihleri arasında Heybeliada’daki Aya Triada Manastırı’nda ya da daha bilinen ismiyle Ruhban Okulu binasında düzenlendi. Programın son gününde proje sorumluları ve katılımcılarıyla bir araya geldik. Herkesin memnun ayrıldığı bu proje ile ilgili katılımcılar ve proje sorumlularıyla konuştuk.
'Yanyana Ortak Bir Gelecek' eğitim kampı başvuruları bekliyor
RUMVADER ve Boyacıköy Surp Yerits Mangans Ermeni Kilisesi Vakfı, Müslüman olmayan azınlık gençleri için sivil toplum ve savunuculuk, yaygın eğitim ve AB projeleri konusundaki kapasitelerini arttırmak üzere bir eğitim kampı düzenliyor. 24-27 Temmuz arasında düzenlenecek kampa başvuru için son gün 13 Temmuz.
‘Bugün bu kadar şiddet ve acı varsa, neden 1915’in kapanmayan yarasıdır’
Dün İsmail Beşikçi Vakfı'nda gerçekleşen, Avukat Erdal Doğan, sivil toplumcu Osman Kavala'nın konuşmacı olarak katıldığı '1915 Diyarbakır: Kürtler Sözlü Tarih Projesi' panelinde proje koordinatörü Namık Kemal Dinç de Diyarbakır'daki sözlü tarih çalışması hakkında bilgi verdi