KÜLTÜR
Yemeğin terbiyesi kültüründe saklı
Çiya Yemek ve Kültür dergisinin 10. yılında, Kadıköy’deki Çiya Sofrası’nın kurucusu Musa Dağdeviren ile konuştuk. Yemeğin kültürel açıdan taşıdığı önemi vurgulayan Dağdeviren, yemek kültürümüz hakkında bilmediklerimizi, yanlış bildiklerimizi ve bu kültürün yok olup gitmesini önlemek için yapılması gerekenleri anlattı.
Farklılıkları ve benzerlikleriyle Ermeniler ve Türkler
Hrant Dink Vakfı’nın Ermenistan Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı’nın “Sınırları Aşıyoruz” Ermenistan -Türkiye Burs Programı ile Ermenistan’a giden ve Ermeniler ile Türkler arasında kültürel benzerlikleri ve farklılıkları katılımcı gözlem yoluyla araştıran antropolog Emine Onaran İncirlioğlu, Şubat ayında başlayan ve 4 ay süren çalışmasında edindiği gözlemlerini aktardı.