Paşinyan BDT zirvesine katılıyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 7-8 Ekim tarihlerinde çalışma ziyareti kapsamında Rusya'ya gitti.

Ermenistan Başbakanlık Ofisi, Nikol Paşinyan'ın Moskova'da Bağımsız Devletler Topluluğu Devlet Başkanları Konseyi toplantısına katılacağını bildirdi.

Öte yandan Ermenistan Rusya'nın da içinde olduğu KGAÖ (Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü) ile ilişkisini asgari düzeye indirmiş durumda. Paşinyan hükümeti Rusya'nın 2020 ve 2023'teki Azerbaycan saldırılarında bir müttefik olarak Ermenistan'a gerekli yardımı yapmadığını belirtiyor.

Rusya Devlet Başkanlığı Basın Sekreteri Dmitry Peskov'a göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BDT üyesi ülkelerin başkanlarıyla gayri resmi bir görüşme gerçekleştirecek, Bu çerçevede Putin'in Ermenistan Başbakanı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanıyla bir görüşme yapması gündemde.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yardımcısı Yuri Ushakov da gazetecilerle verdiği  brifingde, Putin'in 8 Ekim Salı günü Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ikili görüşmelerde bulunacağını söyledi.

"Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konuları ele alınacak" diyen Ushakov,. "Rusya burada aktif ve olumlu bir rol oynuyor." şeklinde konuştu.

Kategoriler

Güncel