Sezonun ilk sevgi sofrasında bütçe açığı kapanmadı

Okulların bütçe açıklarının kapanması için kurulan sevgi sofralarında (madağ) sezon bu hafta başladı. Türkiye’deki ekonomik darboğaz, geliri olmayan Ermeni kurumlarını da olumsuz yönde etkiliyor. Okulların geçtiğimiz yıl bütçe açıkları toplam 85 milyon TL civarındaydı. Bu yıl bu rakamın iki kat arttığı tahmin ediliyor. Dönemin ilk sevgi sofrası Samatya Sahakyan Okulu yararına kuruldu. 27 milyon 600 bin TL bütçe açığı olan okul için 20 milyon TL'ye yakın bağış toplandı.

6 Ekim Pazar günü Samatya Surp Kevork Kilisesi’nde Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan riyasetinde yapılan Badarak ayinini Kilise’nin din görevlisi Rahip Kaspar Garabedyan yönetti. Ayinde ilahiler şef Sevan Agoşyan yönetimindeki Sahakyan Korosu tarafından seslendirildi. Ayinin ardından Kilise’nin bahçesinde kurulan sevgi sofrasına geçildi. Sevgi sofrasına Patrik Maşalyan'ın yanısıra AKP milletvekili Sevan Sıvacıoğlu, hayırseverler Hayk Aslanyan ve Aret Ergan,  Karagözyen Vakfı Başkanı Dikran Gülmezgil, Ortaköy Vakfı Başkanı Sarkis Çetinkaya ve diğer vakıfların başkanları ve yöneticileri katıldı.

Sahakyan Okulu’nun bu yılki bütçe açığı 27 milyon 654 bin TL idi. Geçtiğimiz yıl bu rakam 14 milyon 300 bin TL idi. 8 Ekim 2023’te yapılan madağda 13 milyon 150 bin TL toplanmış, açık tam olarak kapanmamıştı.

Bu yılki madağda 20 milyon TL'ye yakın bağış toplandı. Böylece yılın ik madağında bütçe açığı kapanmadı. 

Soldan sağa; Diana Yılancıoğlu, Nurhan Davulciyan, Alin Yücel

Bütçe açığı 27 milyon 654 bin TL idi
Madağ öncesinde Agos'a yaptığı açıklamada bütçe açığının yüzde 98 oranında arttığını söyleyen Nurhan Davulciyan, “Bu,2024-2025 tahmini bütçe çalışması. Dolayısıyla bu konu üzerine çalışan arkadaşlarımız, geçen seneyi baz alarak bu yıl nelerle karşılaşacağımızı görerek bu bütçeyi hazırladılar” demişti.

Geride bıraktığımız yıl birçok sorunla karşılaştıklarını söyleyen Davulciyan, “Yılbaşında gelebilecek enflasyonu dikkate alarak bu bütçeyi hazırladık.   En büyük bütçe açığımız maaşlarımız ve tazminatlar. Bu konu ERVAB’da (Ermeni Vakıflar Birliği) sürekli konuşuluyor. ERVAB bünyesinde kurulan mali komisyon, bütün vakıflardan bütçe çalışmalarını istedi. Biz de yakın zamanda gönderdik. Onlar da inceliyorlar” diye konuşmuştu.


Kategoriler

Toplum


Yazar Hakkında