Junior Agos'ta bu hafta: Arden'den transfer raporu

Futbol dünyasını ve transfer sezonunu yakından takip eden, 10 yaşındaki Arden, bu alanda hafta başına kadar yaşanan gelişmeleri Agos için özetledi ve değerlendirdi. Karagözyan Okulu’nda bu yıl 5. sınıfa başlayacak olan Arden’den yazılarını sürdürmesini bekliyoruz.

Omar Colley Beşiktaş’tan ayrıldı PAOK’a imza attı

Bence PAOK için gayet iyi bir transfer, gole katkı sağlayacağını düşünüyorum. Üstüne üstlük bedava olması transferi daha da iyi yapıyor, PAOK’un stoper eksiğini de tamamlar.

İsmail Jakobs Monaco’dan Galatasaray’a

1 milyon euro kiralık+8 milyon euro zorunlu satın almayla transfer oldu. Galatasaray fazla oyuncu alıyor ve Jakobs için fazla para ödemişler.

Taulant Seferi Vorska Poltava’dan Bodrum’a

1,5 milyon euroya transfer oldu. Seferi gibi bir oyuncuyu çok ucuza kapatmışlar, Bodrum’da düzenli forma şansı bulacaktır, Bodrum bu transferde çok başarılı olmuş.

Wifried Zaha Galatasaray’dan Lyon’a

3 milyon euro kiralama ücretiyle gitti. Lyon için iyi bir transfer bana göre, Galatasaray bu oyuncuyu elinden çıkarıp daha iyi birini almalı ayrıca Lyon’da da aktif oynayabilir çünkü Lyon’un oyun stiline uygun biri, sol taraftan etkili olacaktır.

Derrick Köhn Galatasaray’dan Werder Bremen’e

Kiralık olarak gitti 5.125 milyon euro opsiyon bulunuyor+500 bin bonusla gitti. Galatasaray’ın fazla beki var bu yüzden hiç kiralamamalıydılar ya da diğer beklerini satmalıydılar çünkü Köhn iyi bir sol bek ayrıca ofansif de, bu sebeple gollere katkısı olacaktır. Galatasaray bu oyuncuyu elinde tutmalı.

Sofyan Amrabat Fiorentina’dan Fenerbahçe’ye

2 milyon kiralık+13 opsiyon+3 milyon da bonuslarla transfer oldu. Fenerbahçe gerçekten bu yaz transferlerde coştu bir de Amrabat’ı aldılar. Fiyatı da çok ucuz Fenerbahçe’de ilk 11 oyuncusu olacaktır, zaten Fener’in de bir defansif orta sahaya ihtiyacı vardı.

Muhammed Cham Clermont Foot’tan Trabzonspor’a

4 milyon euro’ya transfer oldu. Yani Cham tam yerinde bir transfer olmuş Trabzonspor için.  Eminim formayı gittiği gibi kapacaktır. Süratli bir oyuncu da pas isabeti de gayet başarılı.

Joshua King Fenerbahçe’den ayrılmıştı Toulouse’ye imzayı attı

Bence Toulouse iyi bir oyuncuyu bedavaya kadrosuna katmış. King  Toulouse’nin atağında çok etkili olacaktır hızıyla rakip de eksiltecektir. Ancak Ligue 1 seviyesinde mi, soru işaretlerim var ama iyi bir transfer.

Fountas Trabzonspor’dan ayrıldı Crete’ye transfer oldu

Fountas yetenekli bir oyuncu, kesinlikle takımda parlayacaktır

Victor Osimhen Napoli’den Galatasaray’a  

6 milyon euroya kiralık olarak geldi. Süper Lig’de mükemmel bir istatistik yakalayacaktır ancak Galatasaray’ın forvet konumunda fazla oyuncu var bu yüzden gereksiz ama iyi bir transfer.

Miha Zajc Fenerbahçe’den Toulouse’ye kiralık olarak gitti

Zaten bu oyuncu Fenerbahçe’ye neden geldi neden gitti anlamadım. Fenerbahçe kiralamak yerine satmalıydı bence, Zajc’dan kurtulup kadroda alan açmalılar.

Kerem Aktürkoğlu Galatasaray’dan Benfica’ya

12 milyon euro+%10 satıştan pay. Bence Kerem gitmeliydi zaten ama bu kadar ani bir şekilde ve Benfica’ya gitmesi saçma oldu, genç de üstelik… Daha iyi bir takıma gitmesini bekliyordum. Galatasaray taraftarı da pek ısınamamıştı Kerem’e nedense. Ancak Benfica için muazzam bir transfer fiyatı da daha ucuza kapatmışlar.

Otabek Shukrov Kayserispor’dan Al-Fahya’ya

400 bin euroya gitti. Shukrov Arabistan’a çok ucuza gitmiş Al-Fahya’nın da böyle fizikli bir oyuncuya ihtiyacı vardı. Ben bu transferi beğendim.

Svit Seslar Eyüpspor’dan Celje’ye kiralık

Seslar Eyüp’te pek kendini gösteremedi ancak Celje’de bir sezon kendini geliştirip Eyüp’e döndüğünde daha iyi olacaktır.