Suriyeli göçmen Ashnaklian’dan haber alınamıyor

Krikor Ashnaklian’ın cep telefonu, kayıp ihbarı verildiği 19 Temmuz tarihinden bu yana kapalı olduğu için teknik takip de yapılamıyor.

Almanya’nın Saksonya eyaletine bağlı Leipzig şehrinde kayıp göçmen sayısı artıyor. Son olarak, Suriyeli göçmen Krikor Ashnaklian için yaklaşık bir ay önce kayıp ilanı verildi.

19 Temmuz’da ailesinin kayıp ihbarı üzerine harekete geçen polis, henüz bir sonuca ulaşabilmiş değil. Tıp eğitimini sürdürmek için sekiz ay önce Almanya’ya yerleşen Ashnaklian için aramalar halen sürüyor. Krikor Ashnaklian’ın cep telefonu, kayıp ihbarı verildiği 19 Temmuz tarihinden bu yana kapalı olduğu için teknik takip de yapılamıyor.

Suriyeli analist Kevork Almassian da kişisel X hesabından bir destek çağrısında bulundu ve şöyle dedi:

“Her kapıyı çaldıktan sonra, Krikor Ashnaklian’ın hikâyesini X’te paylaşmak için buradayım. Lütfen okuyun ve önemi için yeniden paylaşın! Halepli Suriyeli-Ermeni doktor Krikor Ashnaklian, tıp eğitimine devam etmek için sekiz ay önce Almanya’ya taşındı. Zeki, sosyal ve yüksek ahlaka sahip.

Leipzig'de 2020'den bu yana çok sayıda göçmen için kayıp ilanı verildi19 Temmuz’da, Krikor ailesiyle günlük, bazen saatlik temaslarda bulunduktan sonra kayboldu. Çevresindeki bazı kişilerin iddialarının aksine, annesi ve babasıyla ilişkisi çok sıcaktı. Konuşmalarını okuyarak ve sesli notlarını dinleyerek saatler geçirdim. Yani, ne hakkında konuştuğumu biliyorum.

Krikor’un eşyaları Leipzig’deki dairesinde ve arkasında hiçbir not bırakmadı. Cep telefonu da 19 Temmuz’dan beri kilitli; bu nedenle çevrimiçi izleme mümkün değildi.

Leipzig Polisi hikâyenin farkında ve yaklaşık iki haftadır davayı araştırıyorlar ancak nerede olduğunu bulamadılar.

Tahmin edebileceğiniz gibi, annesi çok endişeli ve tek oğluyla ilgili herhangi bir haber bulmak için çaresizce çabalıyor. Lütfen bu gönderiyi ciddiye alın ve özellikle Alman iseniz veya Almanya’da yaşıyorsanız yeniden yayınlayın.

Krikor ve ailesi için daha fazlasını yapamayacağımıza inanamıyorum. Bu da bizim sorumluluğumuz. Onun hakkında herhangi bir bilginiz varsa veya onu herhangi bir yerde gördüyseniz, lütfen bu gönderinin altına yazın ve sizinle iletişime geçeceğim.”

Saksonya Göçmen Konseyi’nden bir yetkili, kayıp göçmenlerle ilgili bir bilgiye erişimleri olmadığını, dolayısıyla Ashnaklian hakkında da bilgileri olmadığını söyledi.

Krikor Ashnaklian, Leipzig’de kaybolan ilk göçmen değil. Osman Yusife Jaro, Mohamed Haroon Hassan Khatr, Mohamed Abood Bahraldin Wadi, Hamad Dafallah Jomaa, Ahmed Gamal Abdallah Bedi, Abu Baker Ibrahim gibi çok sayıda göçmen, 2020’den beri kayıp ve kendilerinden haber alınamıyor.



Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.