Getronagan arazisinde son aşamaya geliniyor

Şişli Spor Kulübü’nün vakıf başkanlarını bir araya getiren yürüyüş aktivitesinin ikincisi yapıldı. Ortaköy Meryem Ana Kilisesi Vakfı Vakıf Başkan Yardımcısı Sayat Delice Getronagan Okulu'nun yıllardır çözüm bekleyen mülkü ile ilgili açıklamalar yaptı.

Ortaköy Meryem Ana Kilisesi Vakfı işbirliğiyle 24 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Kent Ormanı’nda yapılan aktiviteye Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Pastör Krikor Ağabaloğlu, kulüp başkanı Alen Tekbıçak, yöneticiler ile kilise vakıflarından başkan ve yöneticiler katıldı.

1 saate yakın süren yürüyüşün ardından Ortaköy Meryem Ana Kilisesi bahçesinde kahvaltı düzenlendi. Okul Kurucu Temsilcisi Hayk Arslanyan’ın da katıldığı kahvaltıda Şişlispor Başkanı Alen Tekbıçak konuşma yaptı. 
Ermeni toplumundan 615 sporcuyu bünyelerinde barındırdıklarını belirten Tekbıçak, kulüp olarak 8 branşta (basketbol, voleybol, satranç, masa tenisi, tenis, atletizm ve jimnastik) mücadele ettiklerini ifade etti. 
Maddi sıkıntıların yanı sıra tesis sorunları çektiklerini de söyleyen Tekbıçak, Karagözyan ve Dadyan okullarının spor salonlarında antrenmanlar yaptıklarını ve bunun  kendilerine yettiğini söyledi. Tekbıçak, kulüp olarak 1000 sporcuyu hedeflediklerini ve çok sayıda tesise ihtiyaç duyduklarını belirtti. 

Getronagan arazisi ile ilgili gelişmeler

Vakıf Başkan Yardımcısı Sayat Delice, kahvaltı organizasyonuna ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyleyerek gelen konuklara teşekkür etti. Delice, konuşmasında vakıf çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi.

“Bu sene verdiğimiz yardım sözleri ile ilgili aylık ödemelerimiz devam etmektedir. Kültür, spor, eğitim faaliyetleri ile bize gelen taleplere dönmeye çalışıyoruz. 100'e yakın bursiyerimize aylık ödemeler devam ediyor. Okulumuz 140'tan fazla öğrenci ile eğitime devam ediyor.
Fakirler kolumuza kayıtlı 150'den fazla ahpariğimize, kuyriğimize, kardeşimize yardımlarımız devam ediyor.  Getronagan Vakfı’nın, Şişli'deki arsası için  proje geliştirme faaliyetleri ile ilgili komisyonda Ortaköy Vakfı adına ben görev alıyorum. Önümüzdeki günlerde Getronagan Vakfı başkanı Migirdiç Arzivyan önemli gelişmeleri paylaşacaktır. Kısa bilgi vermem gerekirse Hayk Aslanyan, Nişan Kara başkanlığındaki komisyonda; Nazar Binatlı, Vazken Barın üstadlar ve Mimar Jan Gavrilof'un özverili çalışmaları ile sona yaklaşıldı. Ortaköy Vakfı olarak bu binanın hayatı geçmesi için verdiğimizin sözün arkasındayız ve umuyoruz ki bu sene bitmeden, Kadasetli Patrğimiz ve siz değerli katılımcıların huzurunda temel atma töreninde birlikte olacağız. Devam eden hukuki süreçlerdeki harçlarla ilgili olarak Hasköy Surp Istepanos Kilisesi Vakfına yüklü miktarda bağış aktarılmıştır. Ortaköy Vakfı gayrimenkul kira gelirlerinden bahsetmem gerekirse vakfımız bünyesinde 115 mülkten kira geliri toplamaktayız. Bu mülklerin %76'sı konut olarak kullanılmaktadır. Bildiğiniz gibi konut kira artışlarında yapılan %25 artış oranı hukuki olarak elimize bağlasa da kiracılarla yapılan karşılıklı görüşmeler neticesinde 2024 yılı ilk 5 ay gerçekleşen artış oranımız Ticari + Konut ortalama %59 oranında gerçekleşmiştir.”

Kategoriler

Toplum


Yazar Hakkında