Hrant Dink Vakfı Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu ile Yerevan’a giden serbest gazeteci Tarkan Kaynar, Ermenistan’ın ünlü şeflerinden Setrak Mamulyan ile Ermeni ve Türk mutfaklarının ortak özellikleri ve yemek tarihi hakkında konuştu.
Ermenistan’daki yemek kültürü hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla geçen Şubat’ın başında Hrant Dink Vakfı Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu ile Yerevan’a seyahat etmiş, burada insanların yemek alışkanlıkları üzerine gözlemler ve söyleşiler gerçekleştirdim. Yerevan’ı çok sevdim ve iki günde kenti neredeyse tamamını yürüyerek gezdim.
İlk gün ancak görmek istediğim öncelikli yerlere gidebildikten sonra akşam üzeri şehir merkezinde önce La Vita’ya uğruyorum. La Vita, Lerna ve Şant Özder çiftinin İstanbul’dan Yerevan’a yerleşerek ortakları Aleks Fındıkoğlu ile açtıkları bir kafe restoran.