TEOG
256 hafıza sınavsız kontenjan
Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokulda Kuran kursuna giderek hafızlık eğitimi alan ve bu yüzden de TEOG’a giremeyen öğrenciler için imam hatip liselerinde 256 kontenjan ayırdı.
TEOG'da 1915 güzellemesi
Milli Eğitim Bakanlığı, 26 Kasım günü yapılan TEOG sınavının 8. sınıf 1. Dönem 'T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi' kitapçığında yer verdiği iki soruyla Ermeni meselesini es geçmedi.
TEOG’da ilk kez Ermenice sorular soruldu
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının ilk oturumları yapıldı. Sınavda, bu yıl ilk kez, Ermeni okullarında okuyan öğrenciler için Ermenice din kültürü ve ahlak bilgisi soruları soruldu. Öğrenciler, Ermenice sorulardan memnundu.
Din dersinde 40 yıl sonra yeni müfredat ve kitap
Ermeni okullarında verilen Ermenice, Din Kültürü ve Ahlak gibi kültür derslerinde okutulan, 60 yıldan daha uzun bir süre önce hazırlanmış kitaplar yerine çağın ihtiyaçlarını yakalayan yeni kitapların oluşturulması için Başrahip Tatul Anuşyan’ın önderliğinde, din kültürü öğretmenleri ve pedagoji uzmanlarından oluşan bir heyet yürütüyor çalışmalarını yürütüyor. Okullarda din dersi veren Anuşyan’la, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar okutulan kitaplar ve müfredat üzerine konuştuk.
TEOG yine ‘el yordamıyla’
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavında, din dersinden muaf olan öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, hesaplamada din dersinden muaf olan öğrencilerin puanlarını ‘0’ olarak girdi. Bu yüzden de yaklaşık 20 puanlık bir fark ortaya çıktı. Tepkiler üzerine puanlamayı yeniden düzenleyen Bakanlık, sorunun çözüldüğünü açıkladı.
TEOG sonuçları yine gayrimüslim öğrenciyi vurdu
Bir soru iptali yüzünden geciken ve yeniden hesaplanarak dün açıklanan TEOG puanları hatalı çıktı. Özel okullarda okuyan ve din dersinden muaf öğrencilerin TEOG puanları bu dersten ‘0’ almış kabul edilerek hesaplandı. Öğrenciler en az 20 puan kaybetti
El yordamıyla TEOG
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının birinci dönem sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gayrimüslim öğrencilerin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi sorularında yaşadığı zorluğa çözüm üretmemekte ısrarlı. Ermeni, Rum ve Süryani öğrenciler okulda kendi dinleriyle ilgili eğitim alıyor ancak sınavda, İslamiyet’le ilgili sorularla karşılaşıyorlar.
TEOG Hristiyanlık sınavı başka bahara kaldı
TEOG sınavında din dersi soruları konusundaki kriz çözülemedi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Hıristiyanlık sınavının 28-29 Kasım’da yapılacak TEOG’a yetiştirilemeyeceğini açıkladı. Sınav soruları hazırlanmış olan Yahudi öğrencilerin din dersi sınavına girip girmeyeceği ise henüz belli değil.
TEOG krizi sürüyor, MEB adım atmıyor
Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) Ermeni öğrencilerin geçen yılki sınavdakine benzer bir mağduriyet yaşamaması için, Ermeni okullarının yöneticilerinin girişimleri sürüyor. Yöneticiler, öğrencileri için Ermenice yazılmış Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları hazırlanmasını istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı talebe henüz yanıt vermiş değil.
"Ermeni öğrenciler İmam Hatip'e otomatik olarak yerleştirildi"
Liselere geçiş için bu sene ilk kez kullanılan TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi) yerleştirmelerinde iki Ermeni öğrencinin İmam Hatip Lisesi’ne yerleştirilmesiyle ilgili İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız açıklama yaptı. Yıldız, çocukların 'sistem tarafından en yakın okul olan İmam Hatip Lisesi’ne otomatik olarak yerleştirildiğini' söyledi.