ŞARAP
Ermenistan Şarapları Çin’de
14-16 Kasım tarihleri arasında Şanghay'da yapılacak olan “Prowine China 2017” Fuarı'na Ermenistan şarap şirketleri katılıyor
Şarabın tarihi Ermenistan’da başlar
Amerika Doğal Tarih Müzesi’nden Ian Tattersall ve Rob DeSalle, ‘Şarabın Doğal Tarihi’ kitabıyla hem Ermenistan’daki mağaradan başlayarak şarabın tarihini yeniden yazıyor, hem de binlerce yıl önce kullanılan tekniklerin bugünkü yansımalarının peşinden gidiyor.
Şarabın ahvali: Üretilmesi serbest, pazarlaması yasak
600’ün üzerinde üzüm çeşidine ev sahipliği yapan ve binyıllardır şarabın anavatanı olan Anadolu’da şarapçılık son yıllarda zor bir dönemeçten geçiyor. Yasal düzenlemelerle getirilen yasaklara rağmen mesleğe devam eden şarap üreticileri, ihracata yöneliyor. Vergi yükü de önce üreticinin, sonra da tüketicinin cüzdanına yansıyor. Sektörün üç temsilcisi çözüm önerilerini anlattı.