İstanbul’un en büyük ilçelerinden Bakırköy’de CHP’nin belediye başkan adayı Doktor Bülent Kerimoğlu, seçime 5 büyük projeyle giriyor. Son 6 yıldan bu yana CHP’de aktif olarak görev aldığını belirten Kerimoğlu, “Bakırköy’ü bir kültür sanat merkezi haline dönüştüreceğiz, bir marka ilçe haline getireceğiz. Çok prestijli 5 projemiz var” diyor.
EMRE ERTANİ
emreertani@agos.com.tr
-
Aday olmaya nasıl karar verdiniz?
CHP’de her ilçede olduğu gibi Bakırköy’de de Temmuz ayında başlayan bir aday adaylığı süreci oldu. Bakırköy ilçesinde yaklaşık 20 arkadaşımız aday adayı oldu, ben de partinin çağrısına uyarak adaylık için başvuru yaptım. Önseçim yapılmadı, aday partinin merkez karar yönetim kurulu kararıyla atanacaktı ve kurulun atamasıyla aday oldum.
-
Bakırköylülerin ilgisi nasıl?
Bakırköy’de adayların ilan edilmesinden hemen sonra 10 Şubat’ta 5 bin yurttaşımız tarafından karşılandım. Yoğun bir ilgi ve destekle ilçe örgütünü ziyaret ettim. Bakırköy’de hem vatandaşların hem de CHP ilçe örgütünün büyük desteğini gördüm. O günden bu yana devam eden yoğun bir seçim çalışması yürütüyoruz.
Sahil yolunda araçlar çok hızlı seyrediyor ve yurttaşları kazalardan korumak amacıyla demir çitler yapılmış. Biz bunun için Veliefendi’den itibaren trafiği yerin altına alacağız ve Ataköy’e kadar trafik yerin altından seyredecek. Sahilde yurttaşlarımızın nefes aldığı, denizle buluştuğu bir proje olacak. |
-
Halkın şikâyet ve talepleri ne?
Bakırköy’ün en büyük sorunları otopark ve trafik. Bakırköylü yurttaşların sahille olan ilişkisi kesilmiş durumda, sahil yolu yurttaşların sahile ulaşması yönünde bir engel, bununla ilgili sorunlarını dile getiriyorlar. Bakırköy deprem kuşağına en yakın bölgelerden biri, zemin etütleri çok iyi değil. Bakırköy’de ciddi bir kentsel dönüşüm planlaması var, bununla ilgili olarak da yurttaşlarımızın kaygıları var. Kentsel dönüşüm konusunda kaygılarını ifade ediyorlar.
-
Projeleriniz neler?
Birçok projemiz var ama Bakırköy ile ilgili çok prestijli 5 projemiz var. Biz Bakırköy’ün ulaşım sorunun çözmek için Osmaniye’deki metro ve metrobüsün aktarma noktasından Bakırköy Özgürlük Meydanı’na ulaşan, İncirli Caddesi’ni de içine alan bir raylı sistem kuracağız ve bu sistemle İncirli caddesini rahatlatacağız.
Özgürlük Meydanı oldukça dar bir meydan, bunu genişletmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda meydanın yanı başındaki kaymakamlık, emniyet, belediye ve belediye ek hizmet binalarını oradan kaldıracağız ve geniş bir alanda, içinde yeşil alanların olduğu, küçük dükkânların olduğu, spor kompleksinin olduğu, çay bahçelerinin olduğu, Bakırköylülerin rahat nefes alabileceği bir alan sağlayacağımız geniş bir meydan oluşturacağız. O meydanın altında da çok katlı bir otopark yapacağız. Bu bizim çok önemsediğimiz bir hadise.
-
Kamu binaları nereye taşınacak?
Bunları Osmaniye’deki 22 bin metrekarelik alana taşıyacağız. Dolayısıyla yurttaşlarımız Bakırköy’ün meydanında nefes alabilecekleri yeşil bir meydana kavuşacak. Böylece otopark sorununu da çözmüş olacağız.
Üçüncü projemiz ise, Bakırköylülerin sahille olan ilişkilerini yeniden yaratmak için. Sahil yolunda araçlar çok hızlı seyrediyor ve yurttaşları kazalardan korumak amacıyla demir çitler yapılmış. Biz bunun için Veliefendi’den itibaren trafiği yerin altına alacağız ve Ataköy’e kadar trafik yerin altından seyredecek. Sahilde yurttaşlarımızın nefes aldığı, denizle buluştuğu bir proje olacak. Çok önemsediğimiz dördüncü bir proje ise, Ayamama deresi ıslah projesi ve rekreasyon alanları. Ayamama deresinin etrafında geniş bir botanik park yapmak istiyoruz. O botanik parkta gölet, çay bahçeleri, küçük alışveriş merkezleri, sosyal alanlar olacak ve dahası orayı kültür sanat merkezine dönüştüreceğiz.
-
Kültür ve sağlık alanlarında neler vaat ediyorsunuz?
Bir mahallemizi kültür-sanat mahallesi haline dönüştüreceğiz. Oradaki her sokağı resim, heykel, yazar-çizer, edebiyatçı, insanların ürettiklerini sergileyecekleri bir sokak yapmayı düşünüyoruz. Kısaca, Bakırköy, Avrupa’da örnekleri olduğu gibi kültür sanat ve tarihin bir arada yaşayabildiği ve yaşatıldığı bir sanat merkezi olacak. Bu 5 projeyi çok önemsiyoruz.
Bakırköy’de üç ana merkeze fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kuracağız. Belediyenin bir tıp merkezi var ama dahili branşlarda hizmet veriyor, en kısa zamanda biz onun ameliyathanesini de kurup cerrahi branşlarda da hizmet vermesini sağlayacağız. Bir diş polikliniği var hizmet veren, onu daha da geliştireceğiz, daha çok yurttaşımızın hizmetine açacağız. Aile sağlığı merkezlerinin rehabilite edilmesine katkı sunacağız. Çalışan annelerin hayatını kolaylaştırmak için her mahallede bir kreş açacağız.
Büyükşehir’le uyum önemli
-
Peki, tüm projeler için Bakırköy’ün bütçesi yeterli olacak mı?
İlçe belediyeleri proje yaparlarken anakent belediyesiyle uyum ve eşgüdüm içerisinde olmaları gerekir. Bakırköy halkını sahille buluşturma projesini hayata geçirmek için mutlaka büyükşehirle uyum içinde olmamız gerekir. Dolayısıyla halkımıza bir çağrımız var, bizim bu projeleri hayata geçirebilmemiz için bütçe ve anakent belediyesiyle uyuma ihtiyacımız var. Bunun için Mustafa Sarıgül’e destek bekliyoruz. Sayın Sarıgül ile İstanbul anakenti kazanmak istiyoruz, Bakırköy’ün sorunlarını, İstanbul’u da CHP’nin almasıyla çözebiliriz.