Pınar Selek: Türkiye sınırlarını ihlal edip yanınıza gelmek istiyorum

Ötekilerin Postası’nın bu yıl ilkini verdiği Nar Ödülleri Gezi’de hayatını kaybeden gençlere, Cumartesi Anneleri’ne ve Pınar Selek’e verildi.

Dün gece Garajistanbul’da düzenlenen, Ötekilerin Postası’nın bu yıl ilkini dağıttığı Nar Ödülleri’nin açılış konuşmasını Sırrı Süreyya Önder yaptı. Nar Ödülleri Nar Çiçeği, Nar Taneleri ve Yaşayan Nar olmak üzere üç kategoride dağıtıldı.

Ödül jürisi Ayhan Bilgen, Ayşe Mücella Yapıcı, Can Dündar, Ece Temelkuran, Emrah Serbes, Esmeray, Gülten Kaya, Mehmet Tarhan ve İhsan Eliaçık’tan oluştu.

Ötekilerin Postası bu ödülleri gösterilmeyeni göstermek, duyurulmayanı duyurmak ve daha özgür bir gelecek için emek verenleri selamlamak, onlara yalnız olmadıkları mesajını iletmek için düzenliyor.

Sunuculuğunu Devin Özgür Çınar yaptığı geceye yoğun bir katılım oldu.

Yaşayan Nar Gezi’de yaşamını kaybedenlere

Ayrımcılıktan, ötekileştirmeden, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışmış, bu idealler uğruna örgütsel riskler almış, ezber bozmuş, barışın dilini kullanmış; bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi olmuş, hayatını kaybetmiş ama isminin yaşatılması için gelecek nesillere örnek olacak olanlara verileceği açıklanan Yaşayan Nar Ödülü, Gezi Direnişi’nden beri hayatını kaybetmiş gençlere verildi.  Ödül Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin ailelerine verildi.

Nar Taneleri Cumartesi Anneleri’ne

Ayrımcılıktan, ötekileştirmeden, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna örgütsel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan; bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kurum veya kuruluşlara verileceği açıklanan ödülün sahibi 1995’ten beri her Cumartesi oturma eylemi düzenleyerek gözaltında kaybolan yakınlarını ve faili meçhul cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerini arayan Cumartesi Anneleri’nin oldu.

Nar çiçeği Pınar Selek’e

Ayrımcılıktan, ötekileştirmeden, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan; bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişilere verileceği açıklanan ödülün sahibi sosyolog ve yazar Pınar Selek oldu.

Pınar Selek ödül törenine internet üzerinden katıldı. Selek yaptığı konuşmada törene katılamadığı için üzüntüsünü “Türkiye sınırlarını ihlal edip yanınıza gelmek istiyorum” diyerek ifade etti ve “Ödülü tüm ezilenler adına alıyorum” dedi.

Ödüllerin verilmesinin ardından Şevval Sam ve Luxus grubu sahne aldı.

BİANET