Polis Ankara Adliyesi’ni gaza boğdu

Ankara’da Ethem Sarısülük davasına destek vermek için adliye önünde toplanan gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Mahkeme kararını protesto eden gruplara adliye önünde biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Sabah saatlerinden itibaren mahkemenin görüleceği Ankara Adliyesi önünde toplanan kalabalık Ethem Sarısülük’ü vuran polis Ahmet Şahbaz’ın tutuklanmasını istedi. Mahkemenin tutuksuz yargılama kararını haber alan kabalalık sloganlar atarak adliye kapısına yürüdü.

Ellerindeki flamalarla adliye kapısına vurarak tepki gösteren kalabalığa, polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polisin uyarısına ‘Katil polis hesap verecek’ sloganları ile karşılık veren kalabalığa tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Müdahalede yaralanan bazı eylemcilere sağlık ekipleri müdahale ederken bazı eylemcilere de kendi arkadaşları ilk müdahaleyi yaptı.

Müdahalenin ardından dağılan gruplar Kızılay’da Ethem Sarısülük’ün vurularak hayatını kaybettiği noktada toplanmaya başladı. Güvenpark’ta bulunan bu noktada da polisin gruplara ‘Dağılın’ uyarısı yaptığı ve müdahale için hazırlandığı görülüyor.

RADİKAL