Diyarbakır'da "Özgürlük Mitingi" katılımcılarına polis ablukası

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) çağrısıyla düzenlenen Özgürluk Mitingi günler önce Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklandı. Mitinge katılanlar polis ablukasına alındı.

13 Ekim'de aralarında DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar, Keskin Bayırdır, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan, DEM Parti Milletvekilleri Mehmet Öcalan, Çiçek Otlu, Adalet Kaya, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak, Doğan Hatun, Sebehat Tuncel ve EMEP Milletvekili Sevda Karaca’nın bulunduğu pek çok siyasetçi ablukaya alındı. 

Polislerin “Talimatla iş yapıyorsunuz” sözlerine tepki gösteren DEM Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, “Siz sizi aşan konuşmalar yapıyorsunuz. Anayasa Mahkemesinin (AYM) toplantı ve yürüyüşe dair aldığı kararlara bakın. Vali bu kararın üzerinde karar alıyor.” dedi. 

DEM Parti Milletvekili Ali Bozan da, Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecrit olduğunu belirtti ve tecridin kaldırılması talebinde bulundu, "Kürt sorunu demokratik çözüme kavuşana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

Mitinge katılmak isteyenler Ofis semtinde biraraya geldi.

Bianet'in haberine göre müzakereler sonucunda Ofis AZC Plaza önünde basın açıklaması yapılmasına izin verildi.

(bianet, Mezopotamya Ajansı)

Kategoriler

Güncel