Karagözyan öğrencileri Şirince Matematik Köyü'ndeydi

Karagözyan öğrencileri İzmir Şirince Matematik Köyü'nü ziyaret etti.

Üç gün süren gezinin ilk gününde öğrenciler, akademisyen Dr. İlayda Barış ile oyun teorisi üzerine keyifli ve öğretici bir ders yaptı. Ayrıca kendi aralarında matematik üzerine sohbet etme fırsatı buldular.

Günün öğleden sonraki bölümünde ise kültürel gezilere yer verildi. Öğrenciler rehber eşliğinde Meryem Ana Evi ve Efes Antik Kenti’ni ziyaret ederek, dünya kültürel mirası hakkında bilgi sahibi oldular.

Nesin Matematik Köyü gezisinin ikinci gününde, öğrenciler akademisyen Dr. İlayda Barış ile yaptıkları ikinci derste bir ‘peynir ve fare’ sorusu üzerinde düşünerek fikirler ürettiler. Dersin ardından, Şirince köyünde bir çevre gezisi gerçekleştirildi ve öğrenciler köyün tarihi yapılarını görme fırsatı buldu. Öğrenciler ayrıca  İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret ederek doğayla iç içe olup, canlıların yaşamlarını yakından inceleme şansı yakaladı.

Gezinin üçüncü ve son gününde ise, öğrenciler yuvarlak masa oturma düzeniyle ilgili bir soruya odaklanarak çözüm yolları geliştirdiler.

Gezi okulun misyonunda da yer alan, akademik ve sosyal yönden güçlü bireyler yetiştirme ilkesi doğrultusunda düzenlendi.

(Karagözyan sosyal medya)

Kategoriler

Toplum