Karagözyan Vakfı'nın acı günü: Etesiya Tırtır hayatını kaybetti

Karagözyan Yetimhanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Etesiya Tırtır hayatını kaybetti.

Duyuruyu Karagözyan Vakfı sosyal medya hesabından yaptı. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Karagözyan Yetimhanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Etesiya TIRTIR’I kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tanrıdan kendisine rahmet, ailesi, sevenleri, tüm akraba ve dostlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Karagözyan Ailesi"

Etesiya Tırtır (ortada) bir toplantı esnasında. FOTO: Mıgırdiç Arzivyan

1948 yılında doğan Tırtır bir süredir tedavi görmekteydi. Boğosyan Varvaryan Okulu ve Getronagan'da eğitim gören Etesiya Tırtır Yıldız Teknik Üniversitesi'ni bitirerek elektrik mühendisi oldu. Tırtır uzun yıllardır Ermeni toplumu içinde çalışmalar yürütüyordu, azınlık mülklerinin iadesi için bir ekiple birlikte çalışmıştı, aynı zamanda iş dünyasında da tanınan biri isimdi. Etesiya Tırtır Patrikhane Ortak Emlak Komisyonu'nda da çalışmalar yürütmüştü. Tırtır için 2 Ekim Çarşamba günü Kumkapı Meryem Ana Kilisesi'nde saat 14.00'te cenaze töreni düzenlenecek. 

Getronagan Vakfı Başkanı Mıgırdiç Arzivyan da sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Azınlık Vakıflarının mülklerinin iadesi sürecinde çalışmalar yapan ve 2016 yılında lağvedilen Patrikhane Ortak Emlak Komisyonu'nun değerli başkanı,Karagözyan Yetimhanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı çalışma arkadaşımız Etesya Tırtır'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. POEK Çalışma arkadaşları."

Agos olarak Karagözyan Ailesi'ne başsağlığı dileriz. 

(Etesiya Tırtır ile 2012 yılında Agos'ta yapılmış bir röportaj için bkz: Bin vakıf mülkü kaybolmasın)

Kategoriler

Toplum