Armaş Vakfı'nda yeni dönem

2023 yılında İzmit’in Akmeşe Köyünde kurulan Armaş Vakfı, yer aldığı binanın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından direktörüne kavuştu.

Gonca Doğan,  Vakfın yönetiminin yanı sıra proje fikirlerinin geliştirilmesi, yazılması ve yürütülmesinde de sorumluluk üstlenecek. 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren Armaş Vakfı’nın direktörlüğünü üstlenen Gonca Doğan yaşantısını Akmeşe Köyü’nde, Vakıf binasında sürdürecek.

Armaş Vakfı bu gezegende insanın doğanın küçük bir parçası olduğu bilinciyle, kendisi ve çevresiyle uyum  içinde, sürdürülebilir bir dünya hayaliyle  Sibel Asna Özesmi, Uygar Özesmi, Turgay ve Selda Gönensin tarafından kuruldu. 

Armaş Vakfı;

-Gezegenimizdeki jeolojik ve biyolojik çeşitliliğin korunması, insanın evrendeki yerine ve çeşitliliğe dair saygı ve sevginin geliştirilmesini,

-İnsanın kendisiyle ve doğa ile olan ilişkisinin şiddetten ve ayrımcılıktan uzak bir varoluşa doğru evrilmesi için bilinen yollarının anlatılması, yenilerinin keşfedilmesi ve bu yolda tecrübelerin paylaşılmasını,

-Doğayla uyumlu, iletişimi ve uzlaşmayı içselleştirmiş, adil bireylerin çoğalmasına katkı vermeyi amaçlıyor.

Bu amaçlar doğrultusunda kurulmuş olan Armaş Vakfı’na bağlı Armaş Akademi ise doğa ile uyumlu ve yaşanabilir bir geleceğin etik yollarını araştıran, sorgulayan ve geliştiren eğitimlerin merkezi olmayı hedefliyor.

Mimari tasarımı Mimar Ersin Ersoy tarafından yapılan İzmit, Akmeşe‘deki çiftlik evi Akademi’nin ilk mekanı. Geniş bir toplantı salonunun yanı sıra 24 kişinin gecelemesi için düzenlenmiş yatak odaları, mutfak, yemekhane ve çalışma köşeleri bulunan bu mekan, kendini çevreleyen serası, tavuk, ördek ve kazların gezdiği meyve bahçesi, lavanta tarlası ile ”daha iyi bir dünya” hayalini kuranları bekliyor. 




Kategoriler

Kültür Sanat