Sibil ve Hrant Dink Çocuk Korosu’ndan şarkı ve klip: Pari Luys

Türkiye Ermeni toplumunun dünya çapında tanınan müzisyen ve şarkıcılarından Sibil, Hrant Dink Çocuk Korosu ile birlikte bir şarkı ve klibe imza attı. Pari Luys, (Günaydın) isimli şarkı Youtube'da da yayınlandı.

Ermeni kültürünün dünya çapında tanıtılmasını misyon edinen Sibil tüm insanlığa kötülükle baş etmede iyiliğin gücünü hatırlatmayı amaçlayan “Pari Luys” isimli yeni şarkısını Hrant Dink Çocuk Korosu ile seslendirdi.

Tüm dijital platformlar üzerinden yayınlanan şarkıya eşlik eden çocuk korosu İstanbul'daki Hrant Dink Okulu öğrencilerinden oluşuyor.

“Günaydın dileyelim ki iyilik kazansın” sloganıyla seslendirilen “Pari Luys”, insanlığın gitgide daha nobran olduğu bu süreçte, nehirlerin akışı, çiçeklerin kokusu, ormanların hışırtısı ve mavi gökyüzü dahil doğanın harikalarından faydalanma ve onunla bütünleşme çağrısı yapıyor. 

Hamo Sahyan’ın şiirini Hrant Çizmeciyan besteledi. Aranjmanı Cenk Taşkan’a (Majak Toşikyan) ait olan parça, insanlığa dünya üzerinde bencillikten kaynaklanan tüm savaşları bir “Günaydın” ile reddetme çağrısında bulunuyor. Klibin yönetmenleri Harutyun Kevorkyan ve Sayat Dağlıyan.


Kategoriler

Toplum