Eğitim dünyası Ortaköy Tarkmanças’ta biraraya geldi

"Öğretmenden Öğretmene İyi Örneklerin Paylaşımı" konferansı eğitim dünyasını biraraya getirdi.

Ortaköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi Yönetim Kurulu,  Tarkmanças Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu müdiresi Diruhi Berin, Akademik Proje Danışmanı Lara Özer ve organizasyon komitesinin desteğiyle bu yıl birincisi düzenlenen "Öğretmenden Öğretmene İyi Örneklerin Paylaşımı" konferansı, “Geleceğin Eğitimine Yön Veren Öğretmenler” temasıyla 28 Ağustos’ta Özel Tarkmanças Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu'nda saat 09.00-15.00 arasında gerçekleşti.

“Paylaşarak güçlen, birlikte öğren!” mottosuyla düzenlenen konferans, Ermeni okullarının farklı kademelerinden öğretmenlerin katılımıyla okul müdürü Diruhi Berin ve Akademik Proje Danışmanı Lara Özer'in açılış konuşmalarıyla başladı. Konferansta öğretmenler hem konuşmacı hem de dinleyici olarak aktif rol aldı. Yenilikçi öğretim uygulamaları, farklılaştırma, oyun temelli öğrenme, teknolojinin eğitime entegrasyonu, yapay zeka destekli eğitim çözümleri ve sınıf içi uygulamalar, meslektaşlarla paylaşıldı.

Eğitimde Dönüşüm Konferansı ve paneller

Konferansın onur konuğu olan Getronagan Ermeni Lisesi müdürü Silva Kuyumcuyan Margosyan’ın moderatörlüğünü yaptığı “Okul Yöneticileri Bakış Açısıyla Eğitimde Dönüşüm” konulu panele; Esayan Ermeni Okulu Müdürü Dença Çınar, Bezciyan Ermeni Okulu Müdürü Clodya Altıparmak Demir, Karagözyan Ermeni Okulu Müdürü Narod Kuruğoğlu ve Yeşilköy Ermeni Okulu Müdürü Melikcan Zaman panelist olarak katıldı.
İkinci panel ise Eğitim Danışmanı ve Öğrenci Koçu Esin Yılmaz Ashkar moderatörlüğünde “Sosyal Duygusal Öğrenme” konulu oturumla devam etti. Bu oturumda Psk. Dr. Elif Kaleli ve Uzman Klinik Psikolog Kristin Minasyan panelist olarak yer aldı.
Eş zamanlı olarak sınıflarda gerçekleştirilen oturumlarda, farklı okullardan gelen öğretmenler branşlarıyla ilgili eğitimde uyguladıkları iyi örnekleri meslektaşlarıyla paylaştılar. Konferansın kapanışı ise Tarkmanças Akademik Proje Danışmanı ve Eğitim Teknolojileri Uzmanı Lara  Özer'in "Yapay Zeka ile Güçlenen Öğretmenler" başlıklı keynote konuşması ile yapıldı.

Teşekkür ve takdir plaketleri
Panelistlere teşekkür plaketleri takdim edilirken, tüm sunum yapan katılımcılara 
Gomidas'ın anısına Kütahya'da isimlerine dikilen birer fidanın TEMA sertifikaları verildi. Program, sponsorların hediyeleriyle gerçekleştirilen çekiliş ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Konferansta, 9 Ermeni okulundan 26 sunum ve atölye çalışması ile ders deneyimi paylaşımı yapıldı. “Öğretmenden Öğretmene İyi Örneklerin Paylaşımı” konferansı, toplamda 200 öğretmenin katılımıyla tamamlandı. 

Kategoriler

Toplum