"Çemberin Dışındakiler: Azınlıklar" kitabı Yeniköy'de tanıtıldı

Türkiye’deki gayrimüslim azınlık toplumlarının Lozan Anlaşması sonrası Türkiye’de yaşadıkları ayrımcılıklara dikkat çeken "Çemberin Dışındakiler: Azınlıklar" kitabı Tarih Vakfı Yurt Yayınları'ndan çıktı. Kitap için 6 Eylül'de bir söyleşi düzenlendi.

Prof. Dr. Elçin Macar’ın derlediği kitap, azınlıkların yaşadıkları sorunlara odaklanırken Türkiye’de azınlıkların sadece Rumlar, Ermeniler ve Yahudilerden oluşmadığını, başka grupların da var olduğunu vurguluyor. Onların yaşadıkları ayrımcılığı gözler önüne seriyor, vatandaş olduklarını hatırlatıyor. Kitabın yazarları, azınlıkları oluşturanların hem kendi kimlik gruplarına ait olan kişiler, hem de özgür, eşit birey ve vatandaş olduklarının altını çiziyor.

Baskın Oran,  Samim Akgönül, Elçin Macar, Özgür Kaymak, Emre Can Dağlıoğlu, Işıl Demirel, Ohannes Kılıçdağı, Rinaldo Marmara, Nail Atabağsoy, Kerem Görkem Arslan gibi akademisyen ve yazarların kaleme aldığı makalelerin yer aldığı kitap, 6 Eylül Cuma saat 18.30’da Yeniköy Panayia Rum Kilisesi Vakfı tarafından düzenlenen Theotokia Festivali’nde tanıtıldı.

Elçin Macar’ın moderatörlüğünü üstlendiği tanıtım söyleşisinde Strasbourg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Samim Akgönül, Dr. Özgür Kaymak ve Tarih Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Yaşar Tolga Cora konuşmacıydı.

Kategoriler

Toplum