Ortaköy Vakfı'ndan yazılı açıklama

Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi Yönetim Kurulu Agos'un bu hafta duyurduğu ve konunun taraflarına başvurarak yayınladığı haberle ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Vakıf yönetim kurulu işleyiş ve ilişkilerinde hiçbir aksama olmadan eğitim, inanç, yardım, bağış ve yatırım faaliyetlerine kesintisiz ve şeffaf bir şekilde devam etmektedir" dendi.

Ortaköy Vakfı Yönetim Kurulu'ndan Agos'un gazetesinde yayınlanan haberle ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle: 

"Öncelikle vakfımızın böyle bir tartışma konusu ile ilgili gündeme gelmesinden dolayı derin üzüntümüzü belirtmek isteriz. Ortaköy Surp Asdvadzadzin Vakfımızın 2 Yönetim Kurulu üyesi arasında aylar önce gerçekleşmiş bir tartışmayı zamanlaması manidar bir şekilde, vakfımızın bilgisine başvurmadan, gündeme getiren basın kuruluşu ve konuyu magazinleştirmeye çalışan bazı toplum bireylerini hassasiyetle takip etmekteyiz. Ne bu polemiğin, ne de eski hesapların hırsıyla yazılar hazırlayanların muhatabı olmayacağımızı bildiririz.

Yıllık bazda planladığımız iç denetim surecimiz, düzenli olarak devam etmektedir. Yetki, icra ve denetim süreçleri kuvvetler ayrılığı ilkesi uyarınca farklı yönetim kurulu üyeleri tarafından yönetilmekte olup, magazinsel bir şekilde konu edilmeye çalışılan ifadeyle icra süreçlerinde bir çatışma söz konusu değildir.

Vakıf yönetim kurulu işleyiş ve ilişkilerinde hiçbir aksama olmadan eğitim, inanç, yardım, bağış ve yatırım faaliyetlerine kesintisiz ve şeffaf bir şekilde devam etmektedir. Yönetimi devraldığımız 1,5 yıllık süreçte, kaynakların paylaşımı sözümüz uyarınca toplum nezdinde rekor seviyede bağış yapılmış, eğitimde yeniden yapılanma ve tüm okullarımızla birlikte çalışma vizyonu başlatılmış, denetim ve raporlama süreçleri sıkı takibe alınmıştır.

Vakfımızı ve yönetim kurulu üyelerini yıpratmaya yönelik kulaktan dolma dedikodularla, kaos ve kavga ortamından beslenen kişilerce servis edilen haberler ve iddialarla ilgili önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapılacaktır.

* Vakıf kaynaklarımızın tüm toplumumuzla paylaşılmasından ve şeffaf yönetim anlayışımızdan rahatsız olan;


*  Tespit edilen eski konularla ilgili rapor ve başvurularımızdan tedirgin toplum içi ve dışı çeşitli güç odaklarının her türlü baskı ve yönlendirmelerine karşın;


Tüm geçmiş ve mevcut konular, sözleşmeler, projeler ile ilgili takibimiz hukuki ve operasyonel olarak en üst mercilerden devam etmektedir. Her usulsüzlüğün takipçisi olduğumuzu; hatası olanların hakettiğini bulması için hiçbir baskıya boyun eğmeden çalışmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi birey ve kurumlarımıza yardımlarımızın ve desteklerimizin en üst seviyede devam edeceğini beyan ederiz. Yönetim kurulumuzun sorumluluk sahibi üyelerinin görevlerinin başında, vakıf faaliyetlerine devam ettiğini bildirir; tüm toplumumuza huzurlu, sıhhatli, iletişim ve istişarenin hakim olacağı günler dileriz."

Kategoriler

Toplum