Majak Toşikyan'ın 60. sanat yılı Kınalıada'da kutlandı

Ünlü besteci ve müzisyen Majak Toşikyan'ın (Cenk Taşkan) 60. sanat yılı için Kınalıada'da bir etkinlik düzenlendi.

5 Ağustos Pazartesi gecesi gerçekleştirilen etkinliğe Patrik Sahak Maşalyan da katıldı. Etkinlik Gazturman Gayan bahçesindeydi.

Etkinliğe Majak Toşikyan ve ailesi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, şarkıcı Nükhet Duru ve ada halkı da katıldı

Etkinlik, Kınalı Kilisesi'nin din görevlisi Harutyun Damadyan ve müzisyen Bartev Garyan ile, çok sayıda sanatçının danışmanlığıyla düzenlendi.

Karolin Mamigonyan gecede Majak Toşikyan'ın biyografisi ve 60 yıllık sanat hayatından notlar sundu. 

Ermeni toplumundan şarkıcılar Bartev Garyan,  Ari Barutoğlu, Tatyana Bostan, Maral Ataman, Sercan Gazeroğlu, Maral Ayvaz ve Lusi  Kahvecioğlu, Majak Toşikyan'ın oluşturduğu şarkı listesiyle sahne aldı.

Daha sonra Garbis Çapkan öncülüğünde Maral Müzik ve Dans Topluluğu çeşitli geleneksel danslar sundu.

Etkinlikte Lusavoriç Korosu, Gomidas'dan eserler seslendirdi.  Maşak Toşikyan'ın eseri  "Hayrenik" şarkısı hem koronun hem de tüm solistlerin katılımıyla seslendirildi.

Etkinliğin sonunda sahneye davet edilen  Majak Toşikyan  gecenin düzenleyicilerine ve  tüm katılımcılarına teşekkür etti.

Patrik Maşalyan da tüm organizatörlere ve katılımcılarına teşekkür ederek, uzun süredir Kınalıada'da böyle bir müzikli gecenin düzenlenmediğini hatırlattı. Gazturman Gayan bahçesinin dinleyicilerle dolu olduğu da gözlendi.

Majak Toşikyan bilhassa 1970'lerde Cenk Taşkan ismiyle imza attığı besteler ve şarkıcı Nükhet Duru ile yürüttüğü işbirliğiyle geniş kitlelerce tanımıştı. Daha sonra Kanada'ya taşınan Toşikyan Türkiye ve Ermenistan'da pek çok projeye de imza attı. 

Kategoriler

Toplum Kültür Sanat