İktidar- yüksek yargı geriliminde son perde: Anayasa Mahkemesi sitesine erişim sağlanamadı

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) resmi web sitesine bir süre ulaşım sağlanamadı. Gelişme, Anayasa Mahkemesi tarafından İletişim Başkanlığı’nın basın ve ifade özgürlüğüne müdahale edebilecek bazı yetkilerini iptal ettiğinin yayınlanmasıyla yaşandı.

2 Ağustos Cuma günü sabah saatlerinde Instagram sosyal medya platformu erişime kapatılmıştı.

Yine sabah saatlerinde Resmi Gazete’de yayınlanan AYM Kararı’nda İletişim Başkanlığı’nın basın ve ifade özgürlüğüne müdahale edebilecek bazı yetkilerinin iptal edildiği duyuruldu. Mahkeme X hesabından bu gelişmeyi yayınladı. 

Kararda, 66 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 5. maddesiyle 14 numaralı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne eklenen 6/A maddesinin (c) ve (ç) bentlerini Anayasa’ya aykırı bularak iptal ettiğini bildirildi.

AYM, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı "İletişim Başkanlığının Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğüne Müdahale Etmesine İmkân Tanıyabilecek Kuralların İptali" paylaşımını daha sonra kaldırdı.

Sabah saatlerinde yapılan AYM’nin WhatsApp kanalından da yapılan paylaşım daha sonra silindi.

AYM'den konuya ilişkin yapılan açıklamada kararın erişime açık olduğu ancak internet trafiğindeki yoğunluk sebebiyle mahkemenin web sitesine erişim sağlanamadığı ifade edildi.

Saat 14.11'de ise AYM'nin WhatsApp kanalı üzerinden "66 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin Bazı Kurallarının Konu Bakımından Yetki Yönünden İptali" kararı yeniden paylaşıldı.

AYM'nin web sitesine erişimde yaşanan aksaklık uzun süre devam ettikten sonra düzeldi. 


Kategoriler

Güncel