Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu: Birçok kentte protesto gösterisi

Diyarbakır'da 21 Ağustos’tan bu yana haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılmasının ardından birçok kentte protestolar sürüyor.

Diyarbakır'da binlerce kişi protesto gösterisi düzenledi. 

Yürüyüş zaman zaman polis tarafından engellendi. Kitlenin içinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları, milletvekilleri ve Başak Demirtaş da vardı.

İki koldan yürüyüşü engellenen Ofis'teki kitle, Koşuyolu Parkı'na giriş yaptı. Ancak Ofis'te müdahaleyle karşılaşan kitlenin paramparça pankart ile yürümesi dikkat çekti.

Basın açıklamasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, açıklama öncesi planlanan yürüyüşe izin verilmemesine "Bugün Koşuyolu Parkı'nda olmamız bile alınan gizlilik kararıyla aynı. Çünkü toplum görmesin, duymasın istiyorlar" sözleriyle tepki verdi.

Adana'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, Atatürk Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Narin Güran'ın vahşice katledilmesine tepki gösteren kadınlar, "Narinler ölmesin çocuklar yaşasın" diye seslendi. 

Van Emek ve Demokrasi Platformu, Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte Kürtçe ve Türkçe “Çocuklar için güvenli bir dünya Narin için adalet” yazılı pankart taşındı. Kitle ellerinde “Ji bo Narinê edalet” ve “Çocuklar için güvenli bir dünya” dövizlerini taşırken sık sık, “Narin için adalet”, “Jin jiyan azadî”, “Karanlığa teslim olmayacağız” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Kitle açıklamanın yapılacağı Sanat Sokağı’na kadar zılgıt, ıslık ve sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

İstanbul'da  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Narin’in hesabını soracağız” pankartı açılırken, fotoğrafları da taşındı. Çok sayıda kadının katıldığı eylemde, “Çocukların kaderi ölüm değildir”, “Narin’ler ölmesin çocuklar yaşasın”, “Korkma yalnız yürümeyeceksin” ve “AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

(MA, Sur Haber Ajansı)

Kategoriler

Güncel