Tuğrul Türkeş Gezi tutuklularını ziyaret etti

Adalet Bakanlığı, AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş’in Gezi Davası tutuklularını ziyaret etme talebini onaylamıştı. Onayın ardından Türkeş, beş tutukluyu ziyaret etti.

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı davası hükümlülerini ziyaret ettiğini açıkladı. Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı paylamışda, "Daha önceden yapmak arzusunu belirttiğimiz ve yapılacağına ilişkin duyurusunu ilan ettiğimiz Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Can Atalay'ın ziyaretleri Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda; Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden'in ziyaretleri Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 31.07.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Tuğrul Türkeş, süreçte yardımlarını ve katkılarını esirgemediğini belirttiği Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'a teşekkür etti.

AKP’li Tuğrul Türkeş’in Gezi Davası tutuklularını ziyaret etme talebine geçen hafta Adalet Bakanlığı tarafından onay çıktı. Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığı tarafından vaki müracaatımıza şifahen onay verilmiştir. Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir” diyerek sanıkları ziyaret edeceğini duyurdu.

Ne olmuştu?

AKP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanlığı’na başvurarak Gezi Davası’ndan tutuklu iş insanı Osman Kavala ile görüşmek istemişti. Başvuruyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “Değerlendirme aşamasındayız, gerekli kararı veririz” demişti.

Türkeş ise bu açıklamaya tepki göstererek, “Sayın Adalet Bakanımızın davanın içeriği ile alakalı açıklamaları şık ve yerinde olmamıştır. Adalet Bakanı hak arayışlarına engel olmamalıdır. Başvuruyu tarafsız bir şekilde yönetmesi gerekirken tam tersine dosyayı sümen altı etmeye yönelik açıklama, değerlendirme yapma cihetine gitmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Kategoriler

Güncel

Etiketler

Gezi Davası