Antalya'da teleferik kazası: 5 kişi tutuklandı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine çarpan kabinin parçalanması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Teleferiklerde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.

İçişleri Bakanı, Ali Yerlikaya Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kazanın, direklerden birisinin henüz bilinmeyen bir nedenle devrilmesi ve bir kabinin de bu direğe  çarparak parçalanması sonucu meydana geldiğini, içindeki 8 kişinin kayalık alana düştüğünü açıkladı.

Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün (54) yaşamını yitirdiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi.

AFAD’ın verdiği bilgiye göre,  ilk aşamada 605 rakımlı bölgede havada asılı kalan 16 kabindeki 128 kişi kurtarıldı, 8 kabinde bulunan kişilerin tahliyesi ile de mahsur kalan kimse kalmadı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'daki teleferik kazası ile ilgili teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Mahkeme safhasında 5 kişi tutuklandı. 

Kazayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek teleferiğin yıllık ağır ve rutin bakımlarının yapıldığını söyledi.

Bölgeye 80 profesyonel dağcı ekibi, 4 helikopter ve 1 askeri kargo uçağı sevk edildi.

Gece uçuş kabiliyetine sahip Jandarma helikopteri de kurtarma çalışmalarına katıldı.

Olayla ilgili adli soruşturma sürüyor.

Kategoriler

Güncel