Kadıköy'de protesto eylemine gözaltı

Kadınlar Birlikte Güçlü İnisiyatifi, TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve 11 gazetecinin gözaltına alınmasını Kadıköy’de protesto etti. Protestoya saldıran polis 15 kişiyi gözaltına aldı. Diğer gösterilerde de gözaltına alınanlar var.

Kadınlar Birlikte Güçlü inisiyatifi,, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve 9 kentte yapılan ev baskınları ile 11  Kürt gazetecinin gözaltına alınmasını protesto etmek için “Susmuyoruz” sloganıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştirdi. Açıklama öncesi, Süreyya Operası’nın önü ve çevresi yüzlerce polis ve gözaltı aracı ile ablukaya alındı.

Polisler, Kadıköy Kaymakamlığı’nın yasak gerekçesini göstererek eyleme izin vermeyeceklerini bildirdi.  Grup  eylemlerinde kararlı olduklarını belirtti.

Polisin darp ederek müdahalesi sonucunda Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Dönem Sözcüsü Perihan Koca’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 15 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği belirtildi.

Süreyya Operası’nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri de burada polis engeli ile karşılaştı. Polisler, yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı.  Çekim yapan gazeteciler de polisler tarafından darp edilerek alandan uzaklaştırıldı.

Barış Anneleri’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 15 kişi, “Jin Jîyan Azadi”, “Özgür basın susturulamaz”, “Şebnem Korur yalnız değildir” sloganı atarak gözaltıları yürüyüş ile protesto etti. Bu esnada kitleyi ablukaya alan polisler, yaklaşık 15 kişiyi daha gözaltına aldı.

(Mezopotamya Ajansı)

Kategoriler

Güncel