Mersin merkezli bu sabah saatlerinde 6 ilde başlatılan KCK operasyonu kapsamında Mersin'de 32 kişi olmak üzere toplam 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alılanlar arasında BDP Mersin İl Eşbaşkanları, İHD Mersin Şube Başkanı ve DİHA muhabiri Ferhat Arslan da bulunuyor.

Baskınlar sonucunda BDP Mersin İl Eşbaşkanları Musa Kullu ve Aynur Aşan, İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi ve iki İHD yöneticisi, DİHA muhabiri Ferhat Arslan, Akdeniz Belediyesi çalışanları Gülhan Yağ ve Emine Kocadağ, MKM çalışanları, BDP üye ve yöneticilerinin de yer aldığı 32 kişi gözaltına alındı. Başka illerde de 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
İHD binasının polisler tarafından sabah 05.00'da çilingir ile açıldığı, yapılan aramada üyelik defterlerine ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.