Merhaba,
Bu sayımıza çağdaş Fransız tiyatrosunun artık ülkemizde de tanınan ünlü yazarı Bernard-Marie Koltès’in ‘Pamuk Tarlalarının Issızlığında’sı ile başlıyoruz. Koltès, bir gemiye binerek ülkelerini rastgele bir yöne doğru terk etmek zorunda kalan Arapları, Afrikalıları, Orta Amerikalıları kısacası mültecileri konu ediniyor. Murat Cankara yazdı.
Şizofreni gibi bir hastalığın etkisinde bile üretmeye devam edebilmiş sıra dışı bir yazar olan Unica Zürn’ün ‘Yasemin Adam’ı otobiyografik öğeler içerse de bir kurgu. Anlatının hem üslubundan hem de içeriğinden dolayı çarpıcı bir kurgu. Zürn, okuru şizofreni gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştiriyor. Esra Karadoğan yazdı.
Bir önceki romanı ‘Ağıtın Sonu’ ile Duygu Asena ‘Kadının Hâlâ Adı Yok Roman Ödülü’nü kazanan Menekşe Toprak’ın yeni romanı ‘Arı Fısıltıları’ çıktı. Celal Galipoğlu, Menekşe Toprak ile yeni romanından yola çıkarak, toplumsal travma zamanlarında yazarların aldıkları tutumu, bu travmaların edebiyata etkisini, taşrayı ve göçmenliği anlatmak arasındaki farklılıkları konuştu.
Keyifli okumalar.
Ferda Balancar
ferda@agos.com.tr