Gazeteci Deniz Yücel cezaevinde kaleme aldığı mektupta, cezaevi koşullarının gözaltına göre daha iyi olduğunu söyledi ve tutuklanma gerekçesine hala güldüğünü belirterek kendisine destek veren herkese teşekkür etti.
Tutuklu bulunan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel bir mektup kaleme aldı.
Avukatlarının kendisini cezaevinde ziyareti sırasında mektubu kaleme alan gazeteci Yücel, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.
Metris Cezaevi’ndeyken mektubu yazan Yücel, ardından Silivri Cezaevi’ne aktarıldı.
Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre, Die Welt gazetesinde yayınlanan mektup şöyle:
"Merhaba Dünya,
13 gün polis gözetiminde tutulduktan sonra şu anda İstanbul-Metris cezaevinde bulunuyorum. Kulağa tuhaf gelebilir ama şu anda sanki özgürlüğümün küçük bir parçasını yeniden kazanmış gibi hissediyorum: Gün ışığı! Taze hava! Doğru dürüst yemek! Çay ve Nescafe! Sigara! Gazeteler! Gerçek bir yatak! Sadece benim istediğim zaman kullanabileceğim bir tuvalet. Gün boyunca -eğer istiyorsam- birkaç siyasi tutuklu ile mutfak ya da avlu, akşam da sadece bana ait olan hücrem. Burada fazla kalmayacağım ama yine de burası iyi. Beni özgürlüğümden alıkoymuş olsa da sorgulanma süreci ve (tutuklanma) karar gerekçesi hâlâ gülmeme neden oluyor. Mektubumu burada kesmek zorundayım. Ama tüm arkadaşlara, yakınlara, meslektaşlara benim için mücadele veren tüm insanlara teşekkür ediyorum. İnanın, bu bana iyi geliyor hem de çok iyi.
İçtenlikle,
Deniz"
13 gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel "örgüt propagandası ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla sevkedildiği mahkemece 27 Şubat 2017’de tutuklanmıştı.
Aynı soruşturma kapsamında gazeteciler Diken internet sitesi editörü Tunca Öğreten, DİHABER Diyarbakır Büro Şefi - editör Ömer Çelik ve BirGün Gazetesi İdari Sorumlusu Mahir Kanaat da 18 Ocak 2017'den bu yana tutuklu bulunuyor.
Öğreten, Çelik ve Kanat’la birlikte 25 Aralık 2016’da gözaltına alınan DİHA muhabiri Metin Yoksu, Yolculuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın ve ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan ise serbest bırakıldı.
1.5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Yücel suçlamaları reddediyor.
Reuters'a konuşan Yücel'in avukatı Veysel Ok, tutukluluğa itiraz edeceklerini belirtti.
Öte yandan Yücel'in tutukluluğuna Alman siyasetçilerden sert tepkiler gelmeye devam ediyor.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, partisinin ülkenin kuzeyinde düzenlediği toplantısı sırasında Yücel'in serbest kalması için "hükümetinin gücünün yettiği her şeyi yapacağını" söyledi.
Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert ise "bu gerginliği istemediklerini, bunun iki tarafa da zarar verdiğini" belirtti.
Seibert, Yücel'e konsolosluk desteği sağlamak için çalıştıklarını da vurguladı.