Merhaba,
Bu sayımıza Fransız yazar Eric Sadin’in ‘Yarının Aşkı’ ile başlıyoruz. Dijital teknolojilerin insan hayatı ve dünya üzerindeki etkileri üzerinde çalışan bir yazar ve felsefeci olan Sadin, ‘Yarının Aşkı’nda da benzer bir konuya odaklanıyor. Roman bir bilgisayar uygulaması olan ‘kişisel asistan’ın ağzından yazılmış. Her ne kadar bu ‘kişisel asistan’, kendi sahibini ve ona olan aşkını anlatıyorsa da, romanın asıl kahramanı bu uygulamanın bizzat kendisi. Bürkem Cevher yazdı.
1920 yılında Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Norveçli yazar Knut Hamsun’un 1890’da yayımlanan ve sonradan başyapıtı olarak kabul edilecek ‘Açlık’ romanından iki yıl sonra çıkan ‘Gizemler’, Hamsun’un yeni tekniklere başvurduğu bir roman olarak kendinden sonraki yazar kuşağına bıraktığı bir miras haline geldi. Artun Gebenlioğlu yazdı.
Sosyolog Sevinç Doğan ilk kitabı ‘Mahalledeki AKP’de, iktidar partisi AKP’nin tabanını mercek altına alıyor. Kağıthane Belediyesi’ndeki Sanayi Mahallesi’nde yapılan saha çalışmasına dayanan kitap, AKP’nin taban örgütlenmesi hakkında pek çok önemli ipucu içeriyor. Sevinç Doğan’la Sevan Değirmenciyan konuştu.
Keyifli okumalar.
Ferda Balancar
ferda@agos.com.tr