Hrant Dink Vakfı bünyesinde, Ermeni Araştırmaları ve Türkiye’de azınlıklar alanında bir uzmanlık ve araştırma kütüphanesi kuruldu.
Kütüphane, özellikle Ermeni kültürü ve tarihi üzerine çalışan araştırmacılara, öğrencilere ve Ermeni toplumuna, sistematik ve bilimsel bir şekilde hizmet vermeyi amaçlıyor.
Özel arşiv ve koleksiyonlarla zenginleştirilecek olan kütüphane ve ona bağlı arşivde, 20 bin kitap ve süreli yayının yanı sıra, DVD, kaset, harita gibi kaynaklar da yer alıyor. Kitaplar Library of Congress Classification (LCC) sistemine göre sınıflandırılmış olarak dizildi. Kütüphanenin, üyelerin kitap ve diğer kaynaklara dair önerileriyle gelişmesi; araştırmacıların faydalanmak istedikleri ancak kütüphanede bulunmayan kaynakları bildirebilmesi öngörülüyor. Böylece bu önerilerden uygun görülenlerin koleksiyona dahil edilmesi planlanıyor.
Kütüphaneye kaydedilmiş tüm kaynaklar, www.hrantdink.org adresindeki çevrimiçi katalog üzerinden görüntülenebiliyor.
Üye olunabiliyor
Hrant Dink Vakfı Kütüphanesi’ni ziyaret eden herkes kütüphanede bulunan basılı ve dijital kaynakların tümünden, kütüphane içinde yararlanabilecek. Kitap ödünç almak isteyenler, dolduracakları bir form, kimlik fotokopisi, fotoğraf ve yıllık 100 TL bağış karşılığında kütüphaneye üye olabiliyor. Öğrencilere özel indirim uygulanacak. Üyeler, kütüphane dışına kitap çıkarabilecek ve kütüphanenin koleksiyonuna eklenen yayınlar konusunda düzenli olarak bilgilendirilecek.
Hrant Dink Vakfı Kütüphanesi, Türkiye’de azınlıklar, Ermeni araştırmaları, tarihi, kültürü, dili ve edebiyatı gibi konulardaki kitap ve arşiv belgelerini bağış olarak kabul edecek. Kütüphane ve arşive yapılan bağışlar, arzu edilen isim altında kataloglanarak, özenle saklanacak ve bağışçıların uygun gördüğü koşullarda kamuya açılacak.
Kütüphane Perşembe ve Pazar günleri dışında çalışacak.
Kütüphanenin çalışma saatleri şöyle:
Pazartesi: 10.00-18.00
Salı: 10.00-18.30
Çarşamba: 12.00-22.00
Cuma: 10.00-18.00
Cumartesi: 10.00-18.00