Narmanlı Han, Türkiye’nin halen yayın yapan en eski gazetesi Jamanak’a da bir süre ev sahipliği yapmıştı. Gazete, 1960’tan 2000’e kadar tam 40 yıl boyunca Narmanlı Han’da çıkmıştı. Hanın gazete için önemini, Jamanak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ara Koçunyan, Agos’a anlattı.
“Jamanak gazetesi, 1960’ların ortalarında Narmanlı Han’a taşındı, 2000’e kadar da varlığını orada sürdürdü. Narmanlı Han, Osmanlı döneminde, Sovyetler Birliği’nin Osmanlı’daki sefarethanesi olarak kullanılmış. İstanbul başkentlikten çıkınca Sovyetler Birliği’nin diplomatik temsilciliği başkonsolosluk düzeyine inmiş. Bazı verilere göre Narmanlı Han’ın girişindeki kemerin üstündeki üç pencerede, birinci Ermenistan Cumhuriyeti diplomatik temsilciği faaliyet göstermiş. Başka verilere göre o temsilcilik, yine Beyoğlu’ndaki Tokatlıyan Han’ın bir bölümünde gözüküyor ancak ne yazık ki her iki veri de teyit edilebilmiş değil.
1990’larda Yapı Kredi Yayınları’nın Beyoğlu’nda düzenlemiş olduğu büyük bir sergi vardı. İstiklal Caddesi’ndeki simgesel binaların önünde o binanın içinde ne faaliyet gösterildiğine ve kimin yaşamış olduğuna dair büyük plakalar asılmıştı. Narmanlı Han’ın önünde de ‘Bu binada Jamanak Gazetesi bulunuyordu’ yazmışlardı.
Yakın zaman önce Narmanlı Han’ın tarihiyle ilgili belgesel hazırlayan bir arkadaş bizimle temasa geçti. Belgeselin çekimlerine gittiğimizde babamla birlikte hanı turladık; hafıza tazelenince duygular da hareketleniyor.
Narmanlı Han umarım iyi bir onarımdan geçer. Yerine yeni bir şey yapılacaksa, eski çehreyi çağrıştıran, maksimum hatırlatabilen bir yapı haline gelirse önümüzdeki dönemde değerlendirilme şekli de temsil ettiği tarihî geleneğe uygun olur.”