Sosyal Medya ve Azınlıklar Projesi kapsamında 13 Kasım Cuma günü ‘İfade Özgürlüğü ve Nefret Söylemi İkliminde Azınlıklar ve Sosyal Medya’ başlıklı bir konferans düzenlenecek. İsatnbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’ndeki Mahkeme Salonu’nda düzenlenecek konferans, saat 9.30’da başlayacak.
Konferansın açılış konuşmasını, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı yapacak. Daha sonra proje koordinatörü Cemre Baytok, KONDA yetkilisi Ali Karakaş ve ELIAMEP (Ortadoğu Araştırma Projesi) Koordinatörü Eleftherios Mastrotheodoros söz alacak.
İlk oturumda ise Turgut Tarhanlı moderatörlüğünde sosyal medya, ifade özgürlüğü ve nefret söylemi temalı konuşmalar bulunuyor. Yrd. Doç. Dr. Ulaş Karan, ‘Sosyal Medya, İfade Özgürlüğü ve Nefret Söylemiyle İlgili Hukuki Çerçeve’ başlıklı bir konuşma yapacak. Karan’ın ardından ‘Olumsuz Örneklerden Olumlu Uygulamalara Twitter Örneği’ başlığında Twitter Türkiye Kamu Politikaları Sorumlusu Emine Etili, daha sonra da ‘Sosyal Medya Organları ve Nefret Söylemi: Facebook Örneği’ başlığında Facebook Türkiye’den Nilay Erdem söz alacak. İlk oturum, avukat Rita Ender’in ‘Görsel Medya, Hukuk ve Azınlıklar’ konulu kapanış konuşmasıyla son bulacak.
Konferansın ikinci oturumunda ise moderatörlüğü gazeteci Aslı Aydıntaşbaş üsltenecek. Oturumun ilk konuşmasını European University Viadrina Center for Internet & Human Rights Direktörü Julian C. York, ‘İfade Özgürlüğünün Günümüzdeki Toplumsal Maliyeti’ başlığıyla yapacak. İkinci konuşmacı ise Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Aslı Tunç. Tunç da ‘Türkiye’de Bir Özgürlük Alanı Olarak Sosyal Medya’ temasıyla söz alacak. Aslı Tunç’un ardından Sorumlusu Dr. Susan Kerr, ‘Din veya İnanç Özgürlüğü ve Din veya İnancın Açığa Vurulması’ başlığıyla bir konuşma yapacak. İkinci oturumun son konuşmacısı ise gazeteci ve radyo programcısı Prokopis Dokuas. Dokuas da ‘Yunanistan’da Sosyal Medyanın Etkileri’ başlıklı bir sunum yapacak.
Konferans, üçüncü oturumun ardından son bulacak. Üçüncü oturumun moderatörlüğünü ise Vakıflar Meclis Üyesi, Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan üstlenecek. Alcan’ın moderatörlüğündeki oturumda Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan, Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas, araştırmacı yazar Foti Benlisoy, süryaniler.com internet sitesi editörü Şabo Boyacı ve avukat Halil Mustafa, ‘Deneyimler ve Tartışmalarla Azınlıklar ve Sosyal Medya’ başlıklı konuşmada söz alacak.
Öte yandan konferans boyunca simültane tercüme de yapılacak.