TBMM'de İç Güvenlik Paketi görüşmelerinin üçüncü gününde de tekmeli, yumruklu kavga yaşandı. Bugün 14.00'te tekrar görüşme tekrar başlayacak, tasarının maddelerinin konuşulmasına ise henüz geçilmedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Osmaniye Milletvekili Suat Önal'ın itmesi nedeniyle stenografların geçiş yaptığı merdivenlerden düştü.
BBC Türkçe'den Sinan Onuş'un haberine göre, Meclis'teki kavga, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na sarf ettiği söz üzerine başladı.
Tanrıkulu, oturumu yöneten AKP'li Başkanvekili Sadık Yakut'un kendisine "yazıklar olsun" dediğini belirterek söz istedi.
Tanrıkulu konuşma yapmak için kürsüye yürürken AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın, "Her şeyi söyleyeceksiniz, gelip konuşacaksınız, biz de hiçbir şey demeyeceğiz öyle mi" dediği duyuldu.
Tanrıkulu bunun üzerine kürsüyü bırakarak Ünal'a doğru yürüdü.
AKP'li milletvekillerinin kürsüye doğru koştuğunu gören muhalefet milletvekilleri de hızla yerlerinden kalktı. Başkanlık Divanı'nın önünde tekme ve yumruklarla kavga başladı.
Karşılıklı kavga ve yumruklaşmalar yaklaşık 10 dakika kadar sürdü. Parti yöneticilerinin yoğun çabasıyla kavga sona erdi.
Merdivenlerden düştüğü sırada Düzgün'e ilk yardım edenler arasında yer alan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, gazetecilere, "Hayatımda böyle şey görmedim. Allah çocuklarına bağışladı. Dördümüzü, beşimizi daha oradan atmaya çalıştılar. Engellemek birkaç yumruk salladım. Bazılarını ancak öyle kurtardık" dedi.
Maddelere geçilemedi
İçişleri Bakanı Efkan Ala da CHP grup yöneticilerine gidip geçmiş olsun dileğinde bulunarak gerginliği yatıştırmaya çalıştı.
Birkaç kez verilen aranın ardından Genel Kurul'da, muhalefet ve iktidar partisine mensup milletvekilleri arasında sözlü sataşmalar devam etti.
TSİ 02:00'ye doğru, AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın "Bu pakete sadece suç işlemeye eğilimi olanlar karşı çıkar" benzeri sözleri üzerine muhalefet partilerine mensup milletvekilleri toplu halde "sataşma var" diyerek söz istedi.
Söz isteyenlerin sayısının çokluğu nedeniyle Meclis Başkanvekili Yakut, 20 Şubat Cuma günü TSİ 14:00'te yeniden toplanılması için oturumu kapattı.
Böylece tasarının geneli üzerine konuşmalar dahi tamamlanamadığı için maddelerinin görüşmelerine geçilemedi.