Sevgili ağpariğimiz bugüne dek birçok derginin sayfalarını süsledi. Şiirleri Agos’ta da yayımlandı. Şimdi ise kendi kırk yıllık hüzünlerini, duygularını, anılarını bizimle paylaşıyor
LUSYEN KOPAR
“…Kırılmış bir çandımKimseler duymadı yüreğimin sesiniBelki sen duyarsın dedimUmarsız vuruşlarımıBir gizil suyum artıkVurdum aşılmaz dağlara özlemimi”
Şiirleri birçok sanat ve edebiyat dergisinde yer almış Ağpariğimiz Krikor Yeteroğlu, 40 yıllık duygularını bizlerle buluşturduğunda, bu kitaba vesile olan insanları, ona destek olanları sordum.
“Şiirle uğraştığımı bilen dostlarım, yazar ve şair arkadaşlarım ‘Neden kitap yazmoyorsun?’ diye soruyorlardı. Ben de hep ağırdan alıyordum. Benim için önemli olan kitabın çıkması kadar içeriğinin iyi olmasıydı. Tabii ne kadar başarılı oldum bilemiyorum...”
‘İyi ki vesile olmuşlar’
Bilkent Üniversitesinde öğretmen olan dostum Ahmet Özer’in ve şair arkadaşım Ali Mustafa’nın yoğun özendirmelerine fazla direnemedim. Ahmet Özer 44 yıllık öğretmenliğinin yanı sıra 30’u aşkın kitaba imza atmış bir isim. 53 yıldır yayın hayatını sürdüren Kıyı sanat dergisinin yönetmeni. Konusunda uzmandır. Ali Mustafa ise aynı derginin yayın yönetmeni” dedi. Sevindim “iyi ki vesile olmuşlar” dedim. Kitabı okuyup içeriğini görünce de neden bu kadar Anadolu ve Ermenilik kokan şiirleri daha önce kitap olarak okuyamadık diye hayıflandım.
Arapgir’den İstanbul’a
Kirkor Yeteroğlu içimizden biri. 20 Temmuz 1950’de Arapgir’de doğdu. İlkokulu Arapgir’de bitirdi. Üsküdar Surp Haç Tıbrevank Lisesi Ortaokul bölümüyle Arapgir Ortaokulu’nda okudu. Gönlünde Akçadağ Öğretmen Okulu vardı ancak orta ikiden ayrılmak zorunda kaldı.
Sevgili ağpariğimiz bugüne dek birçok derginin sayfalarını süsledi. Şiirleri Agos’ta da yayımlandı. Şimdi ise kendi kırk yıllık hüzünlerini, duygularını, anılarını bizimle paylaşıyor
Onun kitabında kiliseler, viran olmuş evler, Arapgir, Lice, Üsküdar, Hrant Dink, özlem, aile, dostluk ve arkadaşlık var.
“Kırık Çan” sizi mısralarına çağırıyor, dinlemek, yaşamak ister misiniz?