Ali İsmail'i taburcu eden hastane kendini savundu

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında sivil giyimli bazı kişilerin saldırısına uğrayan ardından da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili ihmalle suçlanan Yunus Emre Devlet Hastanesi bu konuda kendini savundu.

Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında sivil giyimli bazı kişilerin saldırısına uğrayan ardından da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili 'iyi tedavi edilmediği' için eleştirilen Yunus Emre Devlet Hastanesi bu konuyla ilgili olarak kendini savundu ve yazılı bir açıklama yayınladı. 

Açıklamada ' Hasta 3.5 saat gözlem altında tutulmuş, saat 06.30 civarlarında ise yürüyerek taburcu olmuştur' denildi.

2 Haziran gecesi, Eskişehir’deki Gezi Parkı protestolarına katılan ve polis müdahalesinin ardından evine giderken arka sokaklarda, ellerinde sopalar olan, sivil giyimli 5-6 kişinin saldırısına uğrayarak feci şekilde dövülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Daha sonra beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Korkmaz’ın darp edildikten kısa bir süre sonra muayene olmak için gittiği Yunus Emre Hastanesi’nden basit ilaçlar yazılarak gönderilmesi ise kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.