Uluslararası Hrant Dink Ödülü aday önerilerini bekliyor

Uluslarası Hrant Dink Ödülü her yıl; ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara veriliyor.

Hrant Dink Vakfı, ödülle bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Her yıl aday gösterme süreci açık olarak sürdürülüyor. Bu yılın ödülleri için aday önerileri 15 Nisan 2013 tarihine kadar kabul edilecek.

Nasıl aday gösteriliyor?

Ödül için aday önerileri, 15 Nisan 2013 tarihine kadar, www.hrantdinkodulu.org adresinde bulunan formu doldurarak ya da odul@hrantdink.org adresine e-mail yollayarak iletilebiliyor. Aday gösterilen kişiyle ilgili ayrıntılı bilgi gönderilmesi, sayesinde Uluslararası Jüri’nin karar verme sürecine yardımcı olması hedefleniyor.

 

 

 

 

 

Geçtiğimiz yıl Türkiye'den ödüle layık görülen İsmail Beşikçi ödül töreninde etkileyici bir konuşma yapmıştı 

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları