Azeri diplomattan 'ırkçı' sataşma

Azerbaycan ’ın Ankara Büyükelçiliği’nde diplomat olan Elsever Salmanov, ırkçı söylemlerle, Radikal gazetesini, Radikal çalışanlarını ve Er​menileri hedef aldı. Ankara Müzik Festivali’nin tanıtım broşüründe, ‘Sarı Gelin’ türküsü ile ilgili yazılanları beğenmeyen Salmanov, kin ve ırkçılık kustu.

Facebook ’tan seslendi

İşte Salmanov’un Facebook’taki takipçilerine hitaben yazdığı ırkçı metin şöyle:

04-30 Nisan tarihleri arasında Ankara Müzik Festivali gerçekleştirilecek. Müzik festivali ile ilgili katalog elime geçti. Biraz inceleyeyim dedim. Malum katalogda ne olur? Etkinlikle ilgili bilgiler ve sponsorların reklamı olur değil mi? Ben de öyle zannediyordum. Fakat söz konusu etkinliğin sponsorlarından biri Radikal gazetesinin katologdaki reklamını görünce insanın sinirlenmemesi mümkün değil. Aynen şöyle yazıyor: ‘Sarı gelin bir Ermeni tüküsüdür. (büyük harflerle) Bu konuyu herkes farklı yorumlayabilir. Gelin en iyisini dinleyin (küçük harflerle)’ Şimdi bir gazete niye böyle bir ‘dava’ya soyunmak zorunda hissedebilir kendini? 1- Ya gazete içinde Ermeniler var ve gazeteciliği bir kenara bırakıp kendi milletine ibadet yaparcasına hizmet etmekteler 2- Ya da gazete topyekün ‘sadık hizmetkarlığa’ soyunmuştur. Şimdi bu zihniyetin tam karşılığı “hepiniz Ermenisiniz hepiniz piçsiniz” zihniyetidir.

Olansa barışa, adaletin zamanında tecellisine ve bölge insanına olmaktadır. Her iki zihniyete de tüküreyim ve rasyonel akıl sahibi bütün dostlarımı tükürmeye davet ediyorum...

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları