'Bomba elinde patladı' dediler ama Öner'in elleri sağlam

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünü protesto gösterisinde yaşamını yitiren Şahin Öner (19) isimli gencin ölümü konusunda ana akım medyada farklı iddialara yer verildi.

Olay medyada, valiliğin yaptığı 'elinde bomba patlayarak öldü' tarzındaki açıklamalarla yer bulurken, görgü tanıkları bunu yalanladı. Mahalleli, Öner'i, Akrep olarak tabir edilen polis aracının ezdiğini söyledi.

Ajanslar: Bomba elinde patladı

Diyarbakır'daki olaylarda yaşamını yitiren 19 yaşındaki Şahin Öner'in ölümü, Anadolu Ajansı, CİHAN Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı tarafından polis bilgilerine dayandırılarak 'polise atmak isterken elinde patlayan bombayla yaşamını yitirdi' şeklinde verildi. 

Elleri sağlam görünüyor

Ötekilerin Postası adlı haber portalında olayla ilgili görüntüler yayımladı. Yayımlanan görüntülerde 19 yaşındaki Şahin Öner'in tabuttaki ölü bedeni görünüyor. Öner'in ellerinde herhangi bir parçalanma yok.

Ajansların 'bomba elinde patladı' haberleri düşünüldüğünde Öner'in ellerinin parçalanmamış olması şaşırtırken,  Öner'in bedeninde ve yüzünde ise ciddi yaralanmalar olduğu dikkat çekti.

Görgü tanıkları ‘Akrep’ ezdi

Olayın görgü tanıkları, zırhlı polis aracının Öner'e çarparak yerde sürüklediğini anlattı.

'Akrep isimli zırhlı araç dükkanın önünden geldi, çocuğu altına aldı, üstünden geçti. Ona çarptı, diğeri geldi. Biz bağırıyorduk, durun dedik, beklemediler. Çocuk yerde yatıyordu. Kimse üzerine gelmedi. Çocuk kafasını kaldırır kaldırmaz onun yakasından tutup akrebe bindirdiler. Olay yerine ambulans gelmedi.'

Olayın yaşandığı sokakta bakkal işletmecisi olan Yılmaz Dağ ise akreplerin hızlı bir şekilde sokağa girdiğini belirterek, 'Çocuğun elinde bir şey olup olmadığını görmedim. Ancak araç hızlı bir şekilde sokağa girdi, çocuğu altına aldı. Çocuk kaçamadığı için akrebin altında kaldı' şeklinde konuştu.

Ailesi tarafından Diyarbakır Devlet Hastanesi morgundan alınan Öner'in cenazesi yarın Şehitlik Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından defnedilecek.

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları