HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Hrant Dink davasında geniş dindar kitlelerin 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganları atıldığı için meseleden uzaklaştırılmaya çalışıldığını savunarak, 'Hepimiz Ermeni falan değiliz. Çok şükür hepimiz Müslümanız. Hrant Dink meselesine tam da bunun için sahip çıkmalıyız' dedi.

Hrant Dink davasında mahkeme başkanının 'ben bu kararı verdim ama bu doğru bir karar değil' şeklinde sözler kullandığını belirten Kurtulmuş, kimin öldürdüğü isim isim bilinmese de Dink'i kimin öldürttüğünü gördüklerini ifade etti.
Kurtulmuş, şunları söyledi;
'Dink'i bu ülkenin insanlarının özgürce yaşamasını istemeyen karanlık bir odak öldürttü. Bu karanlık olayı teşhis etmek için mazlumun yanında durmak zorundayız ama o kadar haince bir şey geliştiriliyor ki; sanki 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganları atıldı diye, geniş dindar kitlelerin bu meseleye sahip çıkmaması için, meseleden uzaklaştırılmaya çalışılıyor kitleler. Hepimiz Ermeni falan değiliz, çok şükür hepimiz Müslümanız. Hrant Dink meselesine tam da bunun için sahip çıkmalıyız. Biz asırlardır barış içinde yaşıyoruz. Peygamberimizin bize zimmet olarak verdiği gayrimüslim vatandaşımızı bu topraklarda koruyamadığımız için üzülmemiz gerekmez mi? Peygamberimizin sünnetine sahip çıkamadık.'
Muhsin Yazıcıoğlu, Turgut Özal, Adnan Kahveci, Bedri İncetahtacı ölümlerinin aydınlatılması gerektiğini belirten HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, 'Türkiye bu karanlık ölümleri aydınlatmazsa sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın, bu sonuca Türkiye'nin karanlık odaları hakim olur' dedi.
Kaynak: (İHA)